
Βιομηχανίες που κάποτε μεσουράνησαν και τώρα μένουν στα αζήτητα… Το όνομα τους εμφανίζεται συχνά πυκνά στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αλλά όπως φαίνεται δεν κινεί κανένα ενδιαφέρον στους επενδυτές καθώς οι πλειστηριασμοί καταλήγουν άγονοι.
Οι πλειστηριασμοί
Στις 14 Οκτωβρίου χτυπάει ξανά το ηλεκτρονικό σφυρί για ακίνητo της ΕΛΦΙΚΟ. Η εταιρεία αποτελούσε μία από τις πιο δυνατές ελληνικές εταιρείες στον χώρο των βαφείων ενώ ήταν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ειδών ένδυσης για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αρχικά δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή βαμβακερών και συνθετικών υφασμάτων, ωστόσο το 1976 επέκτεινε τη δραστηριότητά της στον τομέα βαφής και εξευγενισμού των υφασμάτων.
Πλειστηριασμοί: Tα «βαριά» ηλεκτρονικά σφυριά του Φθινοπώρου
Για τις εγκαταστάσεις της Τανάγρας το ηλεκτρονικό σφυρί χτυπάει, στις 14 Οκτωβρίου με επισπεύδουσα τη Eurobank και με τιμή εκκίνησης στα 2.369.000 ευρώ.
Η ΕΛΦΙΚΟ ήταν επί πολλά χρόνια εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μετοχή της εταιρείας τέθηκε σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ το 2012 το Χρηματιστήριο Αθηνών αποφάσισε την διαγραφή της.

Στις 20 Σεπτεμβρίου, άλλη μια βιομηχανία που βλέπει ξανά τα ακίνητά της να περνούν το κατώφλι της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι η «Σερραϊκή Κονσερβοποιία Οπωροκηπευτικών ΣΕΡΚΟ Ανώνυμη Εταιρεία» «ΣΕΡΚΟ», πρώην «Σερραϊκή Κονσερβοποιία Οπωροκηπευτικών – ΣΕΡΚΟ Α.Ε.».
Η εταιρεία -είναι αντιμέτωπη με τετραπλό «σφυρί», ενώ για την κύρια μονάδα η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.600.000 ευρώ.
Ο πλειστηριασμός αφορά 3 αγροτεμάχια εντός του οποίων υφίσταται βιομηχανική μονάδα συνολικού εμβαδού 20.070 τ.μ. η οποία αποτελείται από αποθήκες, γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις.
Η εταιρεία είχε κύρια δραστηριότητα την επεξεργασία γεωργικών προϊόντων και συγκεκριμένα την παραγωγή τοματοπολτού,
Για τις 9 Οκτωβρίου εμφανίζεται ξανά σε πλειστηριασμό ,η παραγωγική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας ΑΕ, της οικογένειας Ακκά στα Γιαννιτσά, η οποία επί τέσσερις σχεδόν δεκαετίες πρωταγωνίστησε στην καθετοποιημένη παραγωγή και εξαγωγή denim, του υφάσματος από το οποίο κατασκεύαζαν μεγάλοι ευρωπαϊκοί και αμερικανικοί όμιλοι τα δημοφιλή blue jeans.
Ειδικότερα, ο πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης στα 1.308.000 ευρώ αφορά το εργοστάσιο (κλωστοϋφαντουργείο) της Ελληνικής Υφαντουργίας που βρίσκεται στο 42ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Έδεσσας στο ύψος της διασταύρωσης Παραλίμνης, της κτηματικής περιοχής Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας. Επισπεύδουσα είναι η CEPAL HELLAS – HERMES ACQUISITIONS Β DESIGNATED ACTIVITY COMPANY
Σε νέο πλειστηριασμό οδηγείται και η βιομηχανική μονάδα της Κοντοβερός (Freskot) στον Ασπρόπυργο, λίγους μήνες αφόρου η ιστορική εταιρεία κατεψυγμένων αλιευμάτων οδηγήθηκε σε λουκέτο.
Συγκεκριμένα ο πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την Intrum, έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2024, με τη συνολική τιμή εκκίνησης για το βιομηχανικό ακίνητο και το μηχανολογικό εξοπλισμό να διαμορφώνεται στα 4.390.517 ευρώ.
Η μονάδα στον Ασπρόπυργο άρχισε να βγαίνει στο σφυρί τον Φεβρουάριο του 2023 με τιμή εκκίνησης 7,54 εκατ. ευρώ, χωρίς αποτέλεσμα. Ακολούθησαν αρκετοί ακόμη πλειστηριασμοί τον Απρίλιο του 2023 με την ίδια τιμή, τον Ιούνιο του 2023 με την τιμή μειωμένη στα 6 εκατ. ευρώ, μετά τον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 2023 παρόλα αυτά παρέμενει ακόμη στα αζήτητα…..


Latest News

Βγαίνουν από την «κατάψυξη» οικοδομικές άδειες που είχαν ανασταλεί - Τι προβλεπέται
Έρχεται νέο τοπίο στα μπόνους δόμησης - Νέα διάταξη φέρνει η κυβέρνηση

Νέοι ιδιοκτήτες για τα ακίνητα Βωβού και Χατζηιωάννου - Στα αζήτητα της οικογένειας Μαλαματίνα
Αλλάζουν χέρια τα οικόπεδα της Βωβός και της οικογένειας Χατζηιωάννου ενώ «ξεμένουν» τα ακίνητα της Μαλαματίνα

Νέα λίστα με αυθαίρετα στη Μύκονο - Τι έδειξαν οι έλεγχοι
Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας συνεχίζει τη μάχη κατά της αυθαιρεσίας στη Μύκονο

Υπερταμείο: Ξεκινά το mega project αποτίμησης και αξιοποίησης 36.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ
Το Υπερταμείο πάτησε το κουμπί για την αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ - Τα εννέα εταιρικά σχήματα που συμμετέχουν

Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών για πολυτελείς κατοικίες η Ελλάδα
Ο παράγοντας που ενισχύει την ελκυστικότητα της Ελλάδας για πολυτελείς κατοικίες είναι οι ανταγωνιστικές τιμές της σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες αγορές

Από τη ΔΕΘ έως το Αχίλλειον: Το προσκλητήριο του Υπερταμείου σε επενδυτές από την MIPIM
Επαφές με κορυφαίους επενδυτές πραγματοποιεί το Υπερταμείο στο πλαίσιο της έκθεσης MIPIM – Τα project που «ταξίδεψαν» στις Κάννες

Η ακρίβεια «μετακόμισε» στα… ενοίκια – Η πηγή της στεγαστικής κρίσης
Τα ενοίκια εκτιμάται ότι θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν – Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ οι τιμές δεν έχουν φθάσει ακόμη στο ανώτερο επίπεδο

Στεγαστική κρίση: Ακίνητα από «ορφανές» κληρονομιές πέφτουν στην αγορά
Επιταχύνεται η εκκαθάριση 7.000 ακινήτων από σχολάζουσες κληρονομιές - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ

e-Άδειες: Ηλεκτρονική υποβολή φακέλων στα Κεντρικά Συμβούλια Αρχιτεκτονικής
Η νέα, ηλεκτρονική διαδικασία διασφαλίζει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των μηχανικών, ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό στη δημόσια διοίκηση.

Σκυλακάκης: «Επιστροφή φόρων για νόμιμες οικοδομικές άδειες που ακυρώθηκαν»
Ο Θόδωρος Σκυλακάκης, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με συνέντευξη του στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής παρουσιάζει τη νομοθετική πρωτοβουλία μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μπόνους δόμησης