Το ισχυρό διοικητικό όργανο του ποδοσφαίρου, η FIFA, επεκτείνεται σε ένα πολυτελές προάστιο του Μαϊάμι, καθώς ο πρόεδρός του μετακομίζει πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και ο οργανισμός αυξάνει το μόνιμο προσωπικό στη Νότια Φλόριντα, σύμφωνα με την WSJ.

FIFA: Έτοιμη να παραχωρήσει στην Αpple τα τηλεοπτικά δικαιώματα για νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά

Η FIFA μίσθωσε έναν επιπλέον όροφο σε έναν πύργο γραφείων της Coral Gables και σκοπεύει να διατηρήσει τον χώρο ως βάση για την Αμερική μετά το τουρνουά, δήλωσαν άνθρωποι εξοικειωμένοι με τα σχέδια. Ο πρόεδρος Τζιάνι Ινφαντίνο μετακομίζει στην περιοχή του Μαϊάμι, όπου θα εδρεύει κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, ανέφεραν οι πηγές, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

«Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία για τη FIFA να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού σε όλη την Αμερική με μόνιμη παρουσία στο Μαϊάμι», ανέφερε ο οργανισμός σε δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρνούμενος να σχολιάσει το προσωπικό και το μέγεθος του γραφείου. Μια βάση στο Μαϊάμι «μας φέρνει πιο κοντά στις πολλές ενώσεις-μέλη μας και τους βασικούς ενδιαφερόμενους στην περιοχή».

Κόμβος ποδοσφαίρου

Η FIFA προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, το οποίο θα περιλαμβάνει αγώνες στο Μαϊάμι και σε άλλες 15 πόλεις στις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά. Το διευρυνόμενο αποτύπωμα της FIFA ενισχύει περαιτέρω τη θέση του Μαϊάμι ως παγκόσμιου κόμβου ποδοσφαίρου, το οποίο ενισχύθηκε πέρυσι όταν η Inter Miami CF υπέγραψε τον σούπερ σταρ Λιονέλ Μέσι, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στη νίκη στο τουρνουά του 2022.

Η FIFA με έδρα τη Ζυρίχη έχει περίπου 350 άτομα στην Coral Gables μέχρι στιγμής, ανέφεραν οι πηγές, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Νομικού Συμβούλου Emilio Garcia Silvero και του νομικού τμήματος και του τμήματος συμμόρφωσης. Ο Garcia Silvero και η ομάδα του των περίπου 100 ατόμων θα παραμείνουν στις ΗΠΑ μετά το τουρνουά.

Ο οργανισμός καταλαμβάνει τώρα περίπου  6.967 τετραγωνικά μέτρα χώρου γραφείων στο κτίριο 396 Alhambra Circle, συμπεριλαμβανομένων των 15.000 τετραγωνικών ποδιών που μίσθωσε φέτος, δήλωσαν άνθρωποι εξοικειωμένοι με αυτή τη συναλλαγή. Ο νέος χώρος έδωσε στη FIFA έναν τέταρτο όροφο εκτός από τους τρεις που είχε ήδη.

Ο Ινφαντίνο, 54 ετών, επανεξελέγη πρόεδρος της FIFA χωρίς αντίπαλο τον Μάρτιο, τρέχοντας σε μια πλατφόρμα για να κάνει το ποδόσφαιρο μια πιο παγκόσμια διοργάνωση. Η θητεία του είδε τη FIFA να φέρνει έσοδα 7.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ 2019 και 2022, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όταν μετακόμισε στη Ντόχα για το τουρνουά του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport