Πριν από την Τέιλος Σουίφτ ή την Μπιγιονσέ, υπήρχαν οι Oasis – το ροκ συγκρότημα που κάποτε ισχυρίστηκε ότι ήταν μεγαλύτερο από τους Beatles. Ποτέ δεν ανταποκρίθηκε σε αυτόν τον ισχυρισμό, με τα χρόνια καυγάδων μεταξύ των δύο αδελφών του συγκροτήματος να κορυφώνονται με μια θεαματική διάλυση λίγο πριν από μια συναυλία πριν από περίπου 15 χρόνια.

Αλλά τώρα το δίδυμο – ο Noel και ο Liam Gallagher – φαίνεται να έχουν αφήσει τις διαφορές τους στην άκρη και θα προσπαθήσουν να ξαναζήσουν την ακμή τους από τη δεκαετία του ’90 με μια συναυλία το 2025.

Τέιλορ Σουίφτ – Μπιγιονσέ: Σε ρεκόρ εκτόξευσαν τα κέρδη της Live Nation

Οι σημερινοί μουσικόφιλοι είναι απίθανο να ενθουσιάστηκαν ή έστω να κατάλαβαν γιατί είναι τόσο σημαντική αυτή η επανένωση. Όσοι ανήκαν σε μια προηγούμενη γενιά που μεγάλωσαν με επιτυχίες όπως το «Wonderwall» και το «Champagne Supernova» είναι πιθανό να στείλουν τις τιμές για αυτή τη δόση νοσταλγίας στα ύψη.

Συναυλίες: Φρενίτιδα τα εισιτήρια για τους Oasis

Η πώληση των εισιτηρίων έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9 π.μ. στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Σάββατο 31 Αυγούστου, μέσω των Ticketmaster και GigsAndTours.com, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συγκροτήματος. Οι χώροι που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν το Wembley Stadium του Λονδίνου, το Heaton Park στο Μάντσεστερ και το Croke Park του Δουβλίνου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2025.

Οι θαυμαστές τους είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν και να πληρώσουν ό,τι χρειαστεί. Αρκετοί εξ αυτών που κάποτε ήθελαν να τους δουν, αλλά δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα όταν ήταν νέοι, έχουν τώρα την ευκαιρία τους. Μετά την πανδημία, μάλιστα, δαπανούν περισσότερα για εμπειρίες, γι’ αυτό και δεν θα είχαν πρόβλημα να επισκεφτούν τοΗνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία για τη συναυλία τους.

Εμπειρία ζωής

Οι τιμές των εισιτηρίων των Oasis δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η πρόσφατη ζήτηση για συναυλίες μεγάλων σταρ υποδηλώνει ότι θα μπορούσαν να φτάσουν χιλιάδες δολάρια. Τα εισιτήρια για την περιοδεία Eras Tour της Σουίφτ πωλούνται συνήθως για εκατοντάδες δολάρια και οι θαυμαστές της πληρώνουν πολύ περισσότερα από αυτό για τα μεταπωλημένα εισιτήρια – οι φθηνότερες θέσεις για την επόμενη στάση της στο Μαϊάμι ξεκινούν από περίπου 2.000 δολάρια.

Ακόμα και καθώς οι καταναλωτές είναι πιεσμένοι από τις αυξανόμενες δαπάνες και τα υψηλά επιτόκια, πολλοί εξακολουθούν να δαπανούν χρήματα για εμπειρίες.

Περισσότερο από το ένα τρίτο όσων θεωρούνται Gen Z και millennials έχουν ξοδέψει τουλάχιστον 500 δολάρια για εισιτήρια για ζωντανές εκδηλώσεις, σύμφωνα με μελέτη της Bread Financial και της AAA νωρίτερα φέτος. Κάποιοι είναι μάλιστα πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν οικονομικά: μια έρευνα της Bankrate διαπίστωσε ότι το 38% των Αμερικανών είναι πρόθυμοι να χρεωθούν ή να δανειστούν για μια τέτοια αγορά.

Οι τιμές των εισιτηρίων των Oasis δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά η πρόσφατη ζήτηση για συναυλίες μεγάλων σταρ -όπως η Τέιλορ Σουίφτ- δείχνει πως θα μπορούσαν να φτάσουν χιλιάδες δολάρια.

Η Nikki Bentley από το Essex είναι σε αναζήτηση εργασίας αυτή τη στιγμή, οπότε θα πρέπει να βάλει χέρι στις οικονομίες της για να αγοράσει τα εισιτήρια, αλλά πιστεύει ότι αξίζει τον κόπο για μια «μοναδική εμπειρία ζωής». Αυτή και ο σύζυγός της έχουν δει τον Noel Gallagher σόλο πολλές φορές, μόλις τον Ιούλιο στο Alexandra Palace στο Λονδίνο, οπότε δεν μπορούν να χάσουν την ευκαιρία να δουν τα αδέρφια ξανά μαζί – ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να έχουν άλλη μια διαμάχη, είπε.

«Φοβάμαι όλο αυτό που θα επικρατήσει στην προπώληση των εισιτηρίων το Σάββατο», είπε. «Θα συνδεθώ νωρίς ώστε να μην υπάρχουν 100.000 άνθρωποι μπροστά μου, θα συνδεθώ με πολλές καρτέλες ανοιχτές και θα ελπίζω για το καλύτερο».

Ο Rob Harlow στο Brighton περιμένει ότι τα εισιτήρια θα είναι ακριβά, αφού φαινομενικά όλα είναι ακριβά αυτές τις μέρες. Αλλά ο 43χρονος – θαυμαστής από τα 14 του χρόνια – ήταν τόσο ενθουσιασμένος με την ανακοίνωση της περιοδείας που άργησε να πάει στη δουλειά το πρωί της Τρίτης.

«Περιμένω να κοστίσει μερικές εκατοντάδες λίρες το εισιτήριο και μάλλον θα το βάλω σε πιστωτική κάρτα», δήλωσε ο Harlow, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής καινοτομίας σε εταιρεία λογισμικού. «Θα πληρώσω λίγο πολύ ό,τι χρειαστεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus