Περίπου 100 απολύσεις πραγματοποίησε η Apple στον όμιλο ψηφιακών υπηρεσιών της, με τις μεγαλύτερες από αυτές να επηρεάζουν την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή Apple Books και το Apple Bookstore, σύμφωνα με τον Bloomberg.

Οι απολύσεις περιλαμβάνουν ορισμένους ρόλους μηχανικών και άλλες ομάδες υπηρεσιών, όπως αυτή που διευθύνει το Apple News, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Apple: Εκτός του top5 πωλήσεων στην Κίνα για πρώτη φορά – Ποιοι πήραν κεφάλι

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά, ενώ δεν είναι σαφές ακόμη πόσους υπαλλήλους είχε η Apple στο τμήμα υπηρεσιών της.

Η εταιρεία είχε περίπου 161.000 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της.

Η Apple αναδιοργανώνει τις ομάδες των τμημάτων της εν μέσω μετατόπισης προτεραιοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης.

Νωρίτερα, ανέστειλε τις εργασίες για τα επόμενα ακουστικά Vision υψηλής τεχνολογίας και έκλεισε ένα έργο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των δικών της οθονών έξυπνων ρολογιών το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Τα αποτελέσματα της Κίνας αναζωπύρωσαν τους φόβους ότι η Apple χάνει έδαφος σε μια από τις πιο σημαντικές αγορές της στο εξωτερικό. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πιο έντονο ανταγωνισμό στην περιοχή και η κυβέρνηση έχει περιορίσει τη χρήση ξένης τεχνολογίας σε ορισμένους χώρους εργασίας. Η κινεζική οικονομική ανάπτυξη έχει επίσης επιδεινωθεί.

Η Apple απέδωσε μεγάλο μέρος της πτώσης στον αντίκτυπο του ισχυρού δολαρίου, λέγοντας ότι η θυγατρική επιχείρηση στην Κίνα είναι στην πραγματικότητα πιο υγιής από πριν. Πριν από τρεις μήνες, στελέχη δήλωναν ότι η επιβράδυνση στις πωλήσεις αφορούσε λιγότερο το iPhone και περισσότερο άλλες κατηγορίες προϊόντων.

«Συνειδητοποιούμε ότι είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά smartphone, αλλά πιστεύουμε ότι τα πάμε αρκετά καλά στο πλαίσιο της ευρύτερης οικονομίας», δήλωσε ο Chief Financial Officer Luca Maestri στο Bloomberg Television.

Ο Κουκ είπε κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών ότι η Apple εξακολουθεί να πιστεύει στην αγορά, δηλώνοντας «σίγουρος μακροπρόθεσμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία