Η Google ανακοίνωσε ότι σύντομα θα επιτρέψει εκ νέου στους χρήστες να δημιουργούν εικόνες ανθρώπων μέσω του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης Gemini, μετά την προσωρινή απόσυρσή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μέσω ανάρτησης ο Ντέιβ Σίτρον, ανώτερος διευθυντής προϊόντων του Gemini, ανέφερε ότι η πρώιμη πρόσβαση στη μηχανή δημιουργίας εικόνων Imagen 3 της Google θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες Gemini Advanced, Business και Enterprise ξεκινώντας από τους αγγλόφωνους χρήστες τις επόμενες ημέρες.

Τεχνητή Νοημοσύνη χρήσιμη για όλους οραματίζεται η Google

«Εργαστήκαμε για να κάνουμε τεχνικές βελτιώσεις στο προϊόν, καθώς και βελτιωμένα σετ αξιολόγησης, ασκήσεις red-teaming και σαφείς αρχές προϊόντων», έγραψε ο Σίτρον. Σημειώνεται ότι το red-teaming αναφέρεται σε μια πρακτική που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να δοκιμάζουν προϊόντα για πιθανά τρωτά σημεία.

Η Google διέκοψε τη λειτουργία δημιουργίας εικόνων νωρίτερα φέτος, αφού είπε ότι προσέφερε «ανακρίβειες» σε ιστορικές φωτογραφίες ενώ μάλλον ντροπιαστικά παραδείγματα διαδόθηκαν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένας χρήστης ζήτησε από το εργαλείο να δημιουργήσει μια εικόνα ενός Γερμανού στρατιώτη το 1943 και δημιούργησε ένα φυλετικά διαφοροποιημένο σύνολο στρατιωτών που φορούσαν γερμανικές στρατιωτικές στολές. Ένα άλλο ερώτημα για μια ιστορική απεικόνιση ενός μεσαιωνικού Βρετανού βασιλιά δημιούργησε επίσης ένα φυλετικά διαφοροποιημένο σύνολο εικόνων, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας ηγεμόνα.

Ο Σίτρον είπε ότι το Imagen 3 δεν υποστηρίζει φωτορεαλιστικά αναγνωρίσιμα άτομα, απεικονίσεις ανηλίκων ή υπερβολικά οδυνηρές, βίαιες ή σεξουαλικές σκηνές.

«Φυσικά, όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε εργαλείο παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης, δεν θα είναι τέλεια κάθε εικόνα που δημιουργεί το Gemini, αλλά θα συνεχίσουμε να ακούμε σχόλια από τους πρώτους χρήστες καθώς συνεχίζουμε να το βελτιώνουμε», έγραψε ο Σίτρον. «Θα το διαθέσουμε σταδιακά, με στόχο να το φέρουμε σύντομα σε περισσότερους χρήστες και γλώσσες», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη