Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, με τις μετοχές της τεχνολογίας να πιέζουν τους δείκτες της Νότιας Κορέας και της Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της εταιρείας κατασκευής chip, Nvidia.

Η Nvidia ανέφερε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street και παρείχαν ισχυρότερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο. Η εταιρεία ενέκρινε επίσης μια επιπλέον αγορά μετοχών ύψους 50 δισ. δολαρίων.

Τα έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ανήλθαν στα 30 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 15% από το προηγούμενο τρίμηνο και 122% υψηλότερα από πέρυσι. Ωστόσο, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 8% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Οι επενδυτές στην Ασία επηρεάστηκαν από τη διάχυση σε μετοχές τεχνολογίας στην περιοχή, όπου βρίσκονται εταιρείες στην αλυσίδα αξίας της Nvidia, όπως η Samsung Electronics και SK Hynix. Η πρώτη έχασε 2,6% και η δεύτερη πάνω από 5%, παρασύροντας το Kospi σε πτώση 0,71%. Ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 0,74%.

Ο σταθμισμένος δείκτης της Ταϊβάν έχασε 1,14%, οδηγώντας τις απώλειες στην Ασία. Οι μετοχές της Taiwan Semiconductor Manufacturing Company υποχώρησαν 2,07%, ενώ η Hon Hai Precision Industry — γνωστή διεθνώς ως Foxconn σημείωσε πτώση 2,16%.

Οι δείκτες

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε πτώση 0,42%, ενώ ο Topix ευρείας βάσης υποχώρησε 0,24%.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έχασε 0,67%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng διολίσθησε κατά 0,4%, με τον κινεζικό CSI 300 να χάνει 0,31%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Ιαπωνίας διαμορφώθηκε στο 36,7 τον Αύγουστο, αμετάβλητο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ήταν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες.

Ο δείκτης αύξησης του εισοδήματος μειώθηκε κατά 0,7 μονάδες στις 39,7, ενώ ο συνολικός δείκτης βιοπορισμού αυξήθηκε κατά 0,2 μονάδες στις 34,7 και ο δείκτης απασχόλησης μειώθηκε κατά 0,6 μονάδες σε μήνα σε 41,4. Εν τω μεταξύ, η προθυμία για αγορά διαρκών αγαθών διαμορφώθηκε στις 30,9 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση 0,9 μονάδες σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές