Ήπια ανοδικά, αλλά με αρκετή νευρικότητα κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να αναμένουν τα δεδομένα για τον πληθωρισμό, αλλά και να επηρεάζονται από τις αναταράξεις που προκάλεσαν τα αποτελέσματα της Nvidia.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,33%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κερδίζει 0,85%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,08% στις 8.350 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,22% στις 18.824 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,30% στις 7.600 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται σήμερα ο κλάδος της τεχνολογίας, μετά την δημοσίευση των τελευταίων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της Nvidia, σηματωρού τεχνητής νοημοσύνης. Ο κατασκευαστής τσιπ τεχνητής νοημοσύνης ξεπέρασε τις προσδοκίες και εξέδωσε ισχυρότερες από τις αναμενόμενες οδηγίες για το τρέχον τρίμηνο, αλλά οι traders ήλπιζαν να καταγράψει ισχυρότερους θετικούς ρυθμούς.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Στις αγορές «πέρασε» το πτωτικό κύμα της Nvidia

Ο πληθωρισμός

Παρόλα αυτά, σταδιακά θα ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην περιοχή, τα οποία και θα επηρεάσουν το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η εθνική στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας δήλωσε ότι ο προκαταρκτικός δείκτης τιμών καταναλωτή για τον Αύγουστο έφτασε στο 2,2%. Η επιβράδυνση του πληθωρισμού προήλθε κυρίως από την πτώση των τιμών των καυσίμων και, σε μικρότερο βαθμό, των τιμών των τροφίμων και των μη αλκοολούχων ποτών.

Επίσης, αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου στη Γερμανία, μαζί με εκείνα της καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τη ζώνη του ευρώ.

Σε αυτό το περιβάλλον, οι επενδυτές ποντάρουν στην εκτίμηση ότι η Ευρώπη φαίνεται να κάνει μια ομαλή προσγείωση, ακόμη και αν η οικονομία της δεν ανέβηκε ποτέ πραγματικά στα ύψη. Ο πληθωρισμός έχει μειωθεί στο 2,5%, λίγο πάνω από τον στόχο της ΕΚΤ, και η ήπειρος έχει καταγράψει δύο συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές