Ήπια πτωτικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο, το οποίο αδυνατεί να αποκτήσει ρυθμό και να βγει από την πορεία φθοράς στην οποία παραμένει τις τελευταίες ημέρες, ροκανίζοντας τα όποια κέρδη ανέκτησε το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,17% στις 1.422,98 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 34,5  εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.458,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,63% στις 1.251,67 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε λεπτές ισορροπίες κινεί το stock picking

Ζητούνται καταλύτες

Με συνολικά αρνητικό πρόσημο και με ένα Κραχ θα έχει να θυμάται ο Γενικός Δείκτης τον Αύγουστο. Πλέον αναζητά τους “καταλύτες” που θα του επιτρέψουν να διασπάσει την επί 2 εβδομάδες παραμονή του σε στενό εύρος διακύμανσης, επιβεβαιώνει ο Πέτρος Στεριώτης, πιστοποιημένος τεχνικός αναλυτής, ο οποίος εκτιμά ότι η ώρα της διάσπασης δεν θα αργήσει καθώς τα τρέχοντα, εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας δεν μπορούν να συνεχιστούν επί μακρόν.

Από βδομάδα αναμένουμε νέες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2ου τριμήνου αλλά αυτές μάλλον θα επηρεάσουν το rotation των εμπλεκόμενων “χαρτιών” και όχι τη συνολικότερη εικόνα της Αγοράς. Άλλωστε η μεγάλη εικόνα των μέχρι τώρα δημοσιευμένων εταιρικών αποτελεσμάτων είναι εξαιρετική και δημιουργεί προσδοκίες για υψηλότερες τιμές-στόχους αναλυτών και ταμπλώ.

Ίσως η νέα μεγάλη κίνηση του ΧΑ “επιβληθεί” από τα ξένα Χρηματιστήρια, με το πρόσφατο Κραχ της 5ης Αυγούστου αλλά και το εντυπωσιακό rebound που ακολούθησε να υπογραμμίζουν την υψηλή συσχέτιση μεταξύ των παγκόσμιων δεικτών, προσθέτει ο κ. Στεριώτης.

Σε κάθε περίπτωση ο Σεπτέμβριος (αξιολογήσεις του Ελληνικού αξιόχρεου, γεωπολιτικά, προσδοκώμενες μειώσεις επιτοκίων από Fed και ΕΚΤ) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Θα συνεχίσει να είναι η αγορά επιλεγμένων τίτλων του ΧΑ στις διορθώσεις (dips) προσοδοφόρα ή το μεγάλο bull market των τελευταίων 4 ετών “κουράστηκε”;

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ προσπαθούν να προσφέρουν στηρίξεις με τα κέρδη 1,37% και 1,14% που καταγράφουν, ενώ ήπια ανοδικά κινούτναι και οι Τιτάν, Cenergy, Jumbo, Πειραιώς, ΔΑΑ, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ και Βιοχάλκο.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η πτώση σε Eurobank, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Autohellas, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών