Αλλαγές στο οικολογικό σχήμα Π1-31.9 «Διατήρηση μεθόδων βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας», του Στρατηγικού Σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), προβλέπει τροποποιητική απόφαση που αναρτήθηκε στη διαύγεια.

Ειδικότερα σύμφωνα με την τροποποιητική υπουργική απόφαση δικαιούχοι είναι ενεργοί γεωργοί ή ομάδες ενεργών γεωργών που διατηρούν τη βιολογική καλλιέργεια  ή εκτροφή και κατά την οριστική υποβολή της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης (ΟΣΔΕ), διαθέτουν αγροτεμάχια ή και βοσκοτόπους ή και εκτροφές, τα οποία είναι ενταγμένα στο σύστημα της βιολογικής γεωργίας από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης.

ΚΑΠ: Πώς θα εφαρμοστεί η παρέμβαση για τις αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων

Η ένταξη των εν λόγω αγροτεμαχίων ή/και εκτροφών  τεκμηριώνεται από ενεργή σύμβαση του παραγωγού με εγκεκριμένο Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης (ΟΕΠ) καθώς και από πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή με χρήση του συστήματος traces από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης, με τον οποίον είναι συμβεβλημένοι. Το πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ του έτους ενίσχυσης.

Από 1η Ιανουαρίου έως και 31η Δεκεμβρίου πρέπει οι δικαιούχοι να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις για τη βιολογική γεωργία

Οι δικαιούχοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για τη βιολογική γεωργία από 1η Ιανουαρίου έως και 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης.

Επίσης, να έχουν πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί το αργότερο μέχρι την ημερομηνία υποβολής της ΕΑΕ του έτους ενίσχυσης και έχει ισχύ τουλάχιστον μέχρι 31 Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης. Αν το εν λόγω πιστοποιητικό λήγει πριν την 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης, θα πρέπει να ανανεωθεί με νέο πιστοποιητικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO