Δύσκολες ώρες περνά, μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και τροφοδοσία της αγοράς με φρέσκα αβγά, η Tsakiris Family. Πριν λίγες ημέρες, το βράδυ της 22ας Αυγούστου, το ξέσπασμα – από άγνωστη μέχρι σήμερα αιτία – πυρκαγιάς ήταν αρκετή για καταστρέψει ολοκληρωτικά τις κεντρικές εγκαταστάσεις, την έδρα της εταιρείας, στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοκληρωτικά οι εγκαταστάσεις όπου φιλοξενούνταν τα γραφεία της διοίκησης, η τυποποίηση των αβγών, καθώς και οι υποδομές των logistics, ενώ κατάφεραν να σώσουν την τελευταία στιγμή τον server και 2-3 τερματικά.

Tsakiris Family: Ανάληψη ευθύνης για την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας

Σήμερα, η διοίκηση της εταιρείας μπροστά στην καταστροφή αυτή, βρίσκεται εν αναμονή των πορισμάτων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της αστυνομίας, που αναμένονται από ώρα σε ώρα, και τα οποία θα ρίξουν φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Τα 19 πτηνοτροφεία της επιχείρησης και οι αποθήκες με τις ζωοτροφές, οι οποίες γεωγραφικά δεν έχουν καμία σχέση με τις κεντρικές εγκαταστάσεις, λειτουργούν κανονικά

Ανεπηρέαστη η παραγωγή στην Tsakiris Family

Τα 19 πτηνοτροφεία της επιχείρησης και οι αποθήκες με τις ζωοτροφές, οι οποίες γεωγραφικά δεν έχουν καμία σχέση με τις κεντρικές εγκαταστάσεις, λειτουργούν κανονικά.

«Η παραγωγή είναι ανεπηρέαστη, λειτουργεί απρόσκοπτα. Οι κότες μας γεννάνε κανονικά αβγά και τρέφονται κανονικότατα. Αυτό που γίνεται με δυσκολία είναι η τυποποίηση των προϊόντων, η οποία γίνεται μερικώς σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, που προσφέρθηκαν να βοηθήσου, η οποία όμως δεν μπορεί προφανώς να υποκαταστήσει τη δική μας παραγωγή», σχολιάζει στον ΟΤ ο Δημήτρης Ζακαλκάς, υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας της εταιρείας.

Αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει ένα κενό στην τροφοδοσία, στόχος της εταιρείας είναι σε 10 ημέρες από τώρα είναι να μπορεί να εξυπηρετείται με τέτοιον τρόπο ώστε «να καλύπτουμε την αγορά».

Αυτό που για την εταιρεία προέχει είναι το χτίσιμο της καινούργιας μονάδας, ώστε η Tsakiris Family να υπάρχει και την επόμενη ημέρα.

Πάντως, στα δημοσιεύματα που αποδίδουν τα αίτια της πυρκαγιάς σε εμπρησμό, για τον οποίο ανέλαβε την ευθύνη η αυτοαποκαλούμενη ομάδα ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων), η εταιρεία απαντά …ουδέν σχόλιο.

tsakiris family

Ο CEO της Tsakiris Famiily, Παύλος Τσακίρης

Ποια είναι η εταιρεία Tsakiris Family

Η οικογενειακή επιχείρηση, Tsakiris Family, με ιστορία από το 1963, αποτελεί την εξέλιξη της «Αβγά Νεοχωρούδας Τσακίρη», η οποία τροφοδοτούσε την αγορά της Θεσσαλονίκης με φρέσκα αβγά.

Το 1988, 25 χρόνια από την ίδρυσή της, η επιχείρηση πέρασε στη δεύτερη γενιά. Σταδιακά, επέκτεινε το δίκτυο διανομής της και στα τέλη της δεκαετίας του 90’ εξυπηρετούσε όλη τη Μακεδονία.

Το 2005, μπήκε ενεργά στον χώρο και η τρίτη γενιά, αποφασίζοντας να επενδύσει στην προσθήκη της υπεραξίας των προϊόντων και ξεκινώντας έτσι μια σειρά επενδύσεων σε ειδικές εκτροφές (αβγά βιολογικής γεωργίας, ελευθέρας βοσκής, Ω3). Παράλληλα, το δίκτυο διανομών αναπτύχθηκε κι άλλο, ώστε σήμερα να εξυπηρετεί εντός 24 ωρών παραγγελίες από όλη την Ελλάδα.

«Ένα «μικρόβιο» που πέρασε από γενιά σε γενιά είναι η επιδίωξη μας, με όπλο την σταθερή ποιότητα των προϊόντων μας, να αποκτούμε πιστούς καταναλωτές. Ακόμα και σήμερα, το κλειδί για τη διαχρονικότητα είναι η ποιότητα», επισημαίνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Η επέκταση στα δημητριακά

Το 2014, ήταν «χρονιά σταθμός» για την επιχείρηση, καθώς η «Αβγά Τσακίρη ΑΕ» προχώρησε στην επέκταση των δραστηριοτήτων της και σε άλλα τρόφιμα, δημιουργώντας την ποιοτική σειρά δημητριακών πρωινού Le Petit Déjeuner, ενώ πλέον μετονομάστηκε σε TSAKIRIS FAMILY AE.

Παράλληλα, λάνσαρε κατά αποκλειστικότητα στην ελληνική αγορά το EGGYPLAY, ένα προϊόν σε καινοτόμο συσκευασία τύπoυ Lego, το οποίο συνδυάζει το αβγό με το παιχνίδι, με στόχο να συμφιλιώσει το παιδί με την πιο πλήρη τροφή.

To 2019, η εταιρία δημιούργησε την πρώτη γραμμή παραγωγής δημητριακών πρωινού στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να διαθέσει στην ελληνική και διεθνή αγορά προϊόντα υψηλής διατροφικής ποιότητας.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ο CEO Παύλος Τσακίρης, αναδείχθηκε στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, κορυφαίος ευρωπαίος νέος αγρότης στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία»

Ένα χρόνο μετά, στις 10 Δεκεμβρίου 2020, ο CEO Παύλος Τσακίρης, αναδείχθηκε στο 6ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, κορυφαίος ευρωπαίος νέος αγρότης στην κατηγορία «Περιβαλλοντικά βιώσιμη Γεωργία» (Environmentally-sustainable Champion in farming) για την υιοθέτηση και εφαρμογή περιβαλλοντικών και κλιματικών πρακτικών στο χωράφι, που συνεισφέρουν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που είναι αναρτημένες στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία παρουσίασε κύκλο εργασιών 9,5 εκατ. ευρώ το 2022 παρουσιάζοντας αύξηση 32,4% έναντι του 2021. Αυξημένη ήταν και η κερδοφορία της εταιρείας, με τα αποτελέσματα μετά από φόρους να ανέρχονται στις 130,6 χιλ. ευρώ έναντι 92,2 χιλ. ευρώ το 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΚΑΠ: Αλλαγές στη διατήρηση της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας
AGRO |

Τι αλλάζει στη διατήρηση της βιολογικής γεωργίας - κτηνοτροφίας

Οι δικαιούχοι του οικολογικού σχήματος, που προβλέπεται στην ΚΑΠ είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για τη βιολογική γεωργία από 1η Ιανουαρίου έως και 31η Δεκεμβρίου του έτους ενίσχυσης