Οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων που δεσμεύονται να στηρίξουν την εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις για τον Λευκό Οίκο απαρίθμησαν προτεραιότητες σε έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι οποίες περιλαμβάνουν τα δικαιώματα των γυναικών στην αναπαραγωγή, την κλιματική αλλαγή και μια πιο φιλική στάση απέναντι στις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Από τους περίπου 800 επιχειρηματίες που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή υποστήριξης, 225 επέλεξαν να περιγράψουν λεπτομερώς τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουν την υποψήφια των Δημοκρατικών και τις πολιτικές της, σε μια έρευνα που  πρώτο το Reuters στη δημοσιότητα.

Περί τις 225 πιστεύουν ότι ήταν λάθος του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανατρέψει την υπόθεση Roe v. Wade, η οποία αναγνώριζε τα δικαιώματα στην άμβλωση. Ορισμένοι θεώρησαν ότι αυτό έβλαπτε τις γυναίκες στην εργασία τους.

«Αυτά δεν είναι κοινωνικά ζητήματα. Αυτά είναι στην πραγματικότητα επιχειρηματικά ζητήματα», δήλωσε η Leslie Feinzaig, διευθύνουσα σύμβουλος της Graham & Walker, η οποία ξεκίνησε την υπόσχεση.

Κάμαλα Χάρις: Ποιοι θα χάσουν, ποιοι θα κερδίσουν από την φορολογική πρότασή της

Επενδυτές και στελέχη δήλωσαν ότι είδαν την αντιπρόεδρο Χάρις, μια Καλιφορνέζα με δεσμούς με τη Silicon Valley, ως μια υποψηφιότητα με τεχνολογικές γνώσεις, ανοιχτή στη συνεργασία με τη βιομηχανία.

Εξέφρασαν νοσταλγία για τον Λευκό Οίκο επί των ημερών Ομπάμα, ο οποίος πριν από μια δεκαετία ενίσχυε και εγκωμίαζε τον τεχνολογικό τομέα. Οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον έχουν από τότε υιοθετήσει έναν πιο επικριτικό τόνο.

Η ανοιχτή επιστολή για την Κάμαλα Χάρις

Η ανοιχτή επιστολή, που ονομάζεται «VCs for Kamala» και δημοσιοποιήθηκε τον Ιούλιο, περιλαμβάνει επιχειρηματίες όπως ο Reid Hoffman από την Greylock και ο Vinod Khosla από την Khosla Ventures.

Οι 225 που συμπλήρωσαν την έρευνα το έκαναν ανώνυμα. Ήταν 62% άνδρες, 66% λευκοί, σε μεγάλο βαθμό ηλικίας 35 έως 64 ετών. Παρόλο που δεν ζητήθηκε από κανέναν να δηλώσει την κομματική του ένταξη, μεταξύ εκείνων που αυτοαποκαλύψθηκαν, το 70% ήταν Δημοκρατικοί και το 30% ήταν Ρεπουμπλικάνοι ή ανεξάρτητοι, δήλωσαν οι υπεύθυνοι της δημοσκόπησης.

Το 97% περίπου επιθυμούσε ηγέτες που «γνωρίζουν τις τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και τα κρυπτονομίασματα για την οικοδόμηση αποτελεσματικών κανονισμών» και σχεδόν το 92% πίστευε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να προσλάβει περισσότερα τεχνολογικά ταλέντα, έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Κάμαλα Χάρις

Το Reuters πήρε επίσης συνεντεύξεις από επιχειρηματίες εκτός του πεδίου εφαρμογής της έρευνας που επικεντρώθηκε στους επενδυτές για να εξετάσει τι ήθελαν ευρύτερα οι υποστηρικτές της Κάμαλα Χάρις στη Silicon Valley.

Όσον αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, «χρειαζόμαστε τους πιο έξυπνους ανθρώπους στην κυβέρνηση που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στη στρατιωτική και πολιτική πλευρά, που ξέρουν τι έρχεται», δήλωσε ο Eric Ries, επιχειρηματίας και συγγραφέας του βιβλίου «The Lean Startup».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μείνει πίσω από την Ευρώπη στην υιοθέτηση ολοκληρωμένης νομοθεσίας για την τεχνητή νοημοσύνη, αν και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέδωσε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα που απαιτεί από τους προγραμματιστές τεχνητής νοημοσύνης να αναφέρουν δοκιμές ασφαλείας όταν υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια ή την υγεία.

Ο Aaron Levie, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας cloud-computing Box δήλωσε ότι οι κανόνες προς το παρόν θα πρέπει να επικεντρωθούν στις εφαρμογές της τεχνολογίας περισσότερο από τα υποκείμενα μοντέλα AI που δεν έχουν ακόμη ωριμάσει.

«Η ρύθμιση πρόκειται να καθορίσει μια σημαντική πορεία για αυτόν τον κλάδο και την ηγετική μας θέση στην τεχνητή νοημοσύνη μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο Levie. Είπε ότι και η μετανάστευση θα το κάνει.

Περίπου το 94% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διαθέσουν περισσότερες βίζες υψηλής ειδίκευσης H-1B, ένα βασικό στοιχείο για τις εταιρείες τεχνολογίας που αντλούν ταλέντα από το εξωτερικό. Η Silicon Valley επιθυμεί επίσης έναν ευκολότερο δρόμο για τις νεοφυείς επιχειρήσεις να γίνουν δημόσιες ή να πουλήσουν σε εδραιωμένες επιχειρήσεις, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας και οι συνεντεύξεις.

Οι…τεχνολογικοί υπόστηριχτές του Τραμπ

Η Κάμαλα Χάρις δεν είναι η μόνη που συγκεντρώνει την υποστήριξη της βιομηχανίας της τεχνολογίας.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλος της Χάρις στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, απέσπασε την υποστήριξη της Tesla ο διευθύνων σύμβουλος Έλον Μασκ και επιφανείς επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των Μαρκ Άντρεσεν και Μπεν Χόροβιτς.

Ο υποψήφιος συνεργάτης του Τραμπ, ο J.D. Vance, ήταν ένας επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων που συνίδρυσε ένα δίκτυο χορηγών από τον χώρο της τεχνολογίας με στόχο να ωθήσει την Αμερική προς τα δεξιά, ανέφερε το Reuters.

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να προωθήσει την τεχνολογία που έχει τις ρίζες της στην ελευθερία του λόγου και να αναιρέσει το εκτελεστικό διάταγμα του Μπάιντεν για την τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένου του Χόροβιτς, λένε ότι είναι υπερβολικά αυστηρό όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες.

Οι υποστηρικτές των Δημοκρατικών, εν τω μεταξύ, έχουν προβάλλει το ιστορικό του Μπάιντεν και το έργο της Χάρις για την εξασφάλιση εκούσιων εταιρικών δεσμεύσεων για την Τεχνητή Νοημοσύνη. Κανένας από τους υποψηφίους δεν έχει λεπτομερή νομοθετικό σχέδιο για την Τεχνητή Νοημοσύνη που θα ακολουθήσει αν εκλεγεί.

Η Καμάλα Χάρις ως πρόεδρος θα τοποθετούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτη της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και θα βοηθούσε τους ιδρυτές να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια

Οι άνθρωποι που διοργανώνουν τις καμπάνιες των Κάμαλα Χάρις και Ντόναλντ Τραμπ δεν σχολίασαν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Η Silicon Valley είχε λόγους να χαιρετίσει την ομιλία της Κάμαλα Χάρις κατά την ημέρα αποδοχής της υποψηφιότητάς της.

Είπε ότι ως πρόεδρος θα τοποθετούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως ηγέτη της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο και θα βοηθούσε τους ιδρυτές να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια – σπάνιες αναφορές για μια πολιτική εκστρατεία, δήλωσε ο Kieran Snyder, διευθύνων σύμβουλος νεοφυών επιχειρήσεων που βοήθησε να ηγηθεί της δημοσκόπησης «VCs for Kamala».

Ο έρανος της Κάμαλα Χάρις στο Σαν Φρανσίσκο αυτόν τον μήνα συγκέντρωσε περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε άνθρωπος που συμμετέχει στη διοργάνωση της εκστρατείας της.

Στην έρευνα, το 98% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι μερικές φωνές δισεκατομμυριούχων δεν θα μπορούσαν να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια τις απόψεις τους.

Ενάντια στις επιχειρήσεις

Ορισμένοι επιχειρηματίες της Silicon Valley εξακολουθούν να έχουν παράπονα από τους Δημοκρατικούς. Για παράδειγμα, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου του Μπάιντεν, της οποίας προεδρεύει η Λίνα Καν, έχει μηνύσει την Amazon.com, τη Microsoft και άλλους για να σταματήσει την υποτιθέμενη μονοπωλιακή δύναμη και να προωθήσει τον ανταγωνισμό.

Ο Hoffman και ο βετεράνος των μέσων ενημέρωσης Barry Diller δήλωσαν ότι ελπίζουν ότι η Κάμαλα Χάρις θα αντικαταστήσει την Καν, αλλά δεν απάντησαν σε αιτήματα σχολιασμού σχετικά με τις οικονομικές τους προτεραιότητες για την επόμενη κυβέρνηση. Εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, δήλωσε ότι η Καν έχει προστατεύσει τους καταναλωτές και τους επιχειρηματίες από την εταιρική καταχρηστική εκμετάλλευση.

Ο Κρις Λάρσεν, ιδρυτής της εταιρείας πληρωμών blockchain Ripple Labs, δήλωσε ότι επιθυμεί η Κάμαλα Χάρις να περιορίσει αυτό που αποκάλεσε «αντι-επιχειρηματική στάση» της κυβέρνησης. Έδειξε αξιωματούχους όπως ο Γκάρι Γκένσλερ, ο υποψήφιος από τον Μπάιντεν πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει μηνύσει εταιρείες κρυπτονομισμάτων. Η SEC, η οποία επί Τραμπ μήνυσε την Ripple, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή