Η κοινοπραξία των Lockheed Martin – RTX έκλεισε συμβόλαιο 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με τον αμερικανικό στρατό για τους πυραύλους Javelin, ένα οπλικό σύστημα που έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην άμυνα της Ουκρανίας απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Lockheed.

Rheinmetall: Eπεκτείνει τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ με επένδυση $950 εκατ.

Το νέο συμβόλαιο περιλαμβάνει την παραγωγή περισσότερων από 4.000 Javelins ειδικά για την αναπλήρωση των αποθεμάτων που αποστέλλονται στην Ουκρανία

Αυτή η τελευταία συμφωνία αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης σύμβασης που ανατέθηκε πέρυσι, η οποία θα μπορούσε να φτάσει τα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια για μια «απροσδιόριστη ποσότητα» πυραύλων μεταξύ 2023 και 2026.

Lockheed Martin – RTX εντείνουν την παραγωγή Javelin

Έκτοτε, η κοινοπραξία εντείνει την παραγωγή Javelin, με σχέδια να φτάσει σε ετήσια παραγωγική ικανότητα περίπου 4.000 πυραύλων μέχρι τα τέλη του 2026.

Το νέο συμβόλαιο περιλαμβάνει την παραγωγή περισσότερων από 4.000 Javelins ειδικά για την αναπλήρωση των αποθεμάτων που αποστέλλονται στην Ουκρανία, δήλωσε η κοινοπραξία της αμυντικής βιομηχανίας που εδρεύει στο Μέριλαντ.

Η ζήτηση για όπλα των ΗΠΑ, ιδιαίτερα συστήματα Javelin που τοποθετούνται στον ώμο, παραμένει υψηλή στην Ευρώπη λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Οι κορυφαίοι

Οι πέντε κορυφαίοι αμυντικοί κατασκευαστές των ΗΠΑ προβλέπεται να δημιουργήσουν ταμειακές ροές ύψους 26 δισ. δολαρίων μέχρι το τέλος του 2026, υπερδιπλάσιες από το ποσό του 2021. Από τα στοιχεία εξαιρείται η Boeing, λόγω των πρόσφατων προβλημάτων της και της μεγάλης στάθμισης προς την πολιτική αεροναυπηγική.

Στην Ευρώπη, οι εθνικοί πρωταθλητές BAE Systems, Rheinmetall και η σουηδική Saab, οι οποίες έχουν επωφεληθεί από νέες συμβάσεις για πυρομαχικά και πυραύλους, αναμένεται να δουν τις συνολικές ταμειακές ροές να εκτοξεύονται κατά περισσότερο από 40%.

Ο κλάδος επωφελείται από την απότομη αύξηση των αμυντικών δαπανών, καθώς οι κυβερνήσεις αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους ως απάντηση στην πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή