Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν στις περισσότερες γραμμές τα αποτελέσματα της Motor Oil το β’ 3μηνο του 2024, κατά την Goldman Sachs, καθώς τα προσαρμοσμένα EBITDA ανήλθαν στα 289 εκατ., 7% πάνω από τη συναίνεση, και προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 172 εκατ., 19% πάνω από τη συναίνεση.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, οι όγκοι πωλήσεων προϊόντων ξεπέρασαν τις προσδοκίες στα 3.439 kt, σε συνδυασμό με ένα προσαρμοσμένο περιθώριο διύλισης στα 107 δολάρια /τόνο το 2ο τρίμηνο, τα οποία και οδήγησαν σε προσαρμοσμένο EBITDA για τον κλάδο Διύλισης στα 231 εκατ.

Motor Oil: Έκρηξη εσόδων και κερδών στο εξάμηνο – Η «λυπητερή» της έκτακτης εισφοράς

Οι επιδόσεις στον κλάδο Power & Gas ήταν κατώτερες των προσδοκιών, με προσαρμοσμένο EBITDA να αναφέρεται από αυτό το τμήμα στα 27 εκατ., αλλά τα αποτελέσματα του κλάδου καυσίμων και μάρκετινγκ ήταν πάνω από τις προσδοκίες, με το προσαρμοσμένο EBITDA να αναφέρεται από αυτόν τον κλάδο στα 30 εκατ.

Για το 2ο τρίμηνο του 2024, η Motor Oil αναμένει τα περιθώρια διύλισης να είναι σε παρόμοια επίπεδα με αυτά του 2ου τριμήνου.

Στα 30 ευρώ η τιμή στόχος

Αν και η Goldman Sachs θέτει την τιμή στόχο στα 30 ευρώ, κάτι που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου άνω του 37%, δίνει σύσταση neutral, ήτοι ουδετερότητα. Εκτιμά, δε, ότι στη βάση SOTP, αποτιμώντας δηλαδή τις διάφορες επιχειρήσεις (διύλιση, λιανικό εμπόριο, φυσικό αέριο και ενέργεια), ο δείκτης EV/EBITDA είναι στο 5,0x βάσει εκτιμήσεων 2025 στις δραστηριότητες διύλισης της εταιρείας (σύμφωνα με τον ιστορικό μέσο όρο των 10 ετών της Motor Oil), στο 6,0x στις δραστηριότητες μάρκετινγκ καυσίμων της εταιρείας (που αντικατοπτρίζει τη σχετικά μεγαλύτερη ανθεκτικότητα αυτής της επιχείρησης) και στο 8x στις δραστηριότητες της εταιρείας Power & Gas (που επί του παρόντος κυριαρχείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Οι βασικοί κίνδυνοι της εκτίμησής της περιλαμβάνουν υψηλότερα/χαμηλότερα περιθώρια διύλισης από τα αναμενόμενα επί του παρόντος, χαμηλότερες/υψηλότερες επενδύσεις κεφαλαίου και/ή αυξημένη αξία/επενδύσεις (συμπεριλαμβανομένων εξαγορών) και υψηλότερες/χαμηλότερες αποδόσεις μετρητών στους μετόχους (μερίσματα) από ό,τι εκτιμάται αυτήν τη στιγμή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις