Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τον 22ο κύκλο του προγράμματος  VentureGarden Αθήνα, το οποίο συμβάλει στην καλλιέργεια της επιχειρηματικότητας, παρέχοντας δεξιότητες αλλά και καθοδήγηση στους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποτελεί έναν επιταχυντή επιχειρηματικών ιδεών αρχικού σταδίου (idea accelerator) που παρέχεται δωρεάν από το Alba Graduate Business School, Τhe American College of Greece και υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development (AHEAD), το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba.

Γιατί τα funds εξαγοράζουν… μανιωδώς startups

Το VentureGarden Αθήνα ξεκινά τα μαθήματα του 22ου κύκλου στις 7 Οκτωβρίου 2024, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλονται έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο επιταχυντής επιχειρηματικών ιδεών έχει σχεδιαστεί για άτομα με πάθος για την επιχειρηματικότητα που φιλοδοξούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να αναπτύξουν την ήδη υπάρχουσα και απευθύνεται σε ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση οι οποίοι επιθυμούν να ενταχθούν σε μια υποστηρικτική κοινότητα επιχειρηματιών με όμοια σκέψη. Αξίζει να αναφερθεί πως το πρόγραμμα εστιάζει πρώτα στο άτομο και μετά στην ιδέα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική φύση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες επωφελούνται από την πρακτική μάθηση μέσω στοχευμένης εκπαίδευσης και mentoring και γίνονται κομμάτι μιας ζωντανής κοινότητας αποφοίτων, εξασφαλίζοντας συνεχή υποστήριξη αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης. To VentureGarden Αθήνα έχει συμπεριληπτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως της ηλικίας, του προσανατολισμού, της καταγωγής ή του υποβάθρου, ενισχύοντας έτσι ένα περιβάλλον συνεργασίας όπου η αλληλοϋποστήριξη και η εξέλιξη ανθίζουν.

Το VentureGarden και οι VentureGardeners

Η κοινότητα του προγράμματος είναι μια ζωντανή ομάδα φιλόδοξων ατόμων που θέλουν να κάνουν τη διαφορά και να επιτύχουν τις φιλοδοξίες τους. Καθώς πλησιάζει η 11η χρονιά του VentureGarden, τα διαφορετικά επιτεύγματα των συμμετεχόντων υπογραμμίζουν τη βαθιά επίδραση του προγράμματος. Όμως, το VentureGarden δεν αφορά μόνο την έναρξη εγχειρημάτων αλλά και τις μοναδικές αφηγήσεις τις φιλοδοξίες του καθενός. Μέσω της εξατομικευμένης εκπαίδευσης, της καθοδήγησης και της ισχυρής κοινοτικής υποστήριξης, δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις ιστορίες να ανθίσουν σε επιτυχημένα εγχειρήματα. Το VentureGarden είναι τα προσωπικά ταξίδια και τα επιτεύγματα των νέων επιχειρηματιών καλλιεργώντας τη συνεργασία, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού των δεξιοτήτων και εργαλείων τους.

Τρεις VentureGardeners, από τον 21ο κύκλο του VentureGarden Αθήνα, και συγκεκριμένα η Κατερίνα Αγραφιάδου με το Soap Up Project, η Κυριακή Λούζη με το IDYLI ARCHITECTS και ο Θοδωρής Σπηλιώτης με το Cordia Health είναι έτοιμοι να κάνουν το όραμά τους πραγματικότητα και να φέρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο θετικές αλλαγές.

Η Κατερίνα Αγραφιάδου δημιουργεί χειροποίητα σαπούνια από αγνές και φυτικές πρώτες ύλες, με το ελαιόλαδο να πρωταγωνιστεί. Στόχος της είναι να εξαφανιστούν τα πλαστικά από το σπίτι και να τα αντικατασταθούν με vegan, eco-friendly και zero waste προϊόντα. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει: «Το VentureGarden Αθήνα, ήρθε την κατάλληλη στιγμή στην επιχειρηματική μου πορεία και με γέμισε εφόδια για να συνεχίσω και να αναπτυχθώ. Οι άνθρωποι που γνώρισα και οι ομάδες που δημιουργήθηκαν μέσα από αυτό το ταξίδι είναι ένας θησαυρός».

H Κυριακή Λούζη, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «To VentureGarden ήταν ένα ταξίδι γεμάτο με γνώσεις και ερεθίσματα στο επιχειρείν, το οποίο με βοήθησε να διαμορφώσω μια πιο αναλυτική και ουσιαστική εικόνα της επιχείρησής μου. Ταυτόχρονα, όμως, με βοήθησε να επικοινωνήσω και να συνδεθώ με πολλούς άλλους δημιουργικούς ανθρώπους με κοινές ανησυχίες και δυναμικά όνειρα». Αξίζει να αναφερθεί πως η Κυριακή δημιούργησε ένα αρχιτεκτονικό και διακοσμητικό γραφείο θέλοντας να κάνει κάθε χώρο να ξεχωρίζει μέσω της εξαίσιας εσωτερικής διακόσμησης που θα είναι πάντα βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον.

Τέλος, ο Θοδωρής Σπηλιώτης, ο οποίος οραματίζεται έναν κόσμο όπου οι ασθενείς μοιράζονται τα ταξίδια υγείας τους χωρίς φόβο και αίσθημα μοναξιάς,  δημιούργησε μία εφαρμογή δικτύωσης για ασθενείς. Σχετικά με τη συμμετοχή του στο VentureGarden Αθήνα, ο Θοδωρής τόνισε: «Η συμμετοχή μου στο VentureGarden με βοήθησε να αποκομίσω σημαντικές βασικές γνώσεις για την επιχειρηματικότητα και να διατυπώσω λεπτομερώς κομμάτια, όπως η πρόταση αξίας, η συνέντευξη διερεύνησης προβλήματος κ.ά. Ήταν σπουδαίο για εμένα να βρίσκομαι ανάμεσα σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν, όντας παράλληλα και πολύ υποστηρικτικοί ο ένας με τον άλλον».

Ο αντίκτυπος του προγράμματος

Ο αντίκτυπος του προγράμματος αντικατοπτρίζεται και σε πρόσφατη έρευνα, σύμφωνα με την οποία, από το 2014 έως και σήμερα έχουν δημιουργηθεί από αποφοίτους του  VentureGarden Αθήνα και Ηράκλειο, 161 νέες επιχειρήσεις και 429 θέσεις εργασίας, ενώ έχει υπάρξει χρηματοδότηση ύψους 5.622.300 €.

Το VentureGarden ξεκινά με την εντατική εκπαίδευση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών διάρκειας 5 εβδομάδων. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης γίνεται επιλογή των συμμετεχόντων που θα συνεχίσουν με mentoring διάρκειας 3 μηνών. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα Ελληνικά και θα πραγματοποιηθεί  με φυσική παρουσία στους χώρους του Alba Graduate Business School (Ξενίας 6-8).

Ήδη από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, για το VentureGarden Aθήνα έχουν υποβληθεί 2038 αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων οι 531 επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους προηγούμενους κύκλους του προγράμματος. Κατά τη διάρκεια των 21 συνολικά κύκλων που έχουν υλοποιηθεί στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν συνολικά 608 ώρες μαθημάτων. 108 εισηγητές και μέντορες έχουν προσφέρει υποστήριξη, παρέχοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους δημιουργικότητα σε απτά αποτελέσματα, ενώ μέχρι και σήμερα, έχουν προσφερθεί 2.350 ώρες υποστηρικτικής καθοδήγησης. To 60% των συμμετοχών είναι γυναίκες, με τη μέση ηλικία να διαμορφώνεται στα 34 χρόνια.

Τέλος, η δωρεάν συμμετοχή στο VentureGarden Αθήνα εξασφαλίζεται από τους υποστηρικτές του. Ιδρυτικός Εθνικός Δωρητής είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και σε τοπικό επίπεδο υποστηρίζεται από την ΕΜΑ Α.Ε και την πρωτοβουλία Grow with Google.

Όσες και όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το VentureGarden Αθήνα μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής τους μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, εδώ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups