Aλμα πάνω από 5% καταγράφει η μετοχή της Hewllet Packard (HP) καθώς η εταιρεία κατασκευής υλικού τεχνολογίας και πληροφοριών ανέφερε την πρώτη της αύξηση πωλήσεων σε δύο χρόνια λόγω της αναζωπύρωσης των αγορών εταιρικών υπολογιστών.

Nvidia: Οι επενδυτές δεν εντυπωσιάστηκαν από τις προβλέψεις

Οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν 2,4% στα 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη. Οι αναλυτές, κατά μέσο όρο, προέβλεπαν 13,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

HP: Αναζωπύρωση στις πωλήσεις εταιρικών υπολογιστών

Η ανάπτυξη οδηγήθηκε από την αναζωπύρωση των πωλήσεων υπολογιστών σε επιχειρήσεις, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Enrique Lores σε συνέντευξή του. Μια γερασμένη δεξαμενή υπολογιστών και το επικείμενο τέλος υποστήριξης για τα Windows 10 της Microsoft βοήθησαν τις εταιρείες να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους, πρόσθεσε. Οι πωλήσεις υπολογιστών με προσανατολισμό στον καταναλωτή μειώθηκαν κατά 1% — μικρότερη πτώση από την αναμενόμενη από τους αναλυτές.

Ωστόσο, η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές κερδών της για ολόκληρο το έτος λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης στη μονάδα εκτυπωτών. Το κέρδος, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, θα είναι 3,35 έως 3,45 δολάρια ανά μετοχή το οικονομικό έτος που λήγει τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσε η HP. Πρόκειται για εκτίμηση χαμηλότερη από το προηγούμενο guidance που έδινε έως και 3,60 δολάρια.

Οι πωλήσεις μονάδων εκτύπωσης μειώθηκαν κατά 3% στα 4,14 δισεκατομμύρια δολάρια, μια μεγαλύτερη απώλεια από ό,τι περίμεναν οι επενδυτές. Παρά το γεγονός ότι παρέχει μικρότερο μέρος των συνολικών εσόδων από τους υπολογιστές, η δραστηριότητα της εκτύπωσης έχει πολύ υψηλότερο περιθώριο κέρδους και αποτελεί δυσανάλογο μερίδιο των κερδών της εταιρείας. Τα έσοδα από την προμήθεια εκτυπωτών είναι ο κύριος παράγοντας κερδοφορίας της HP, δήλωσε ο Woo Jin Ho, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence.

Οι μειώσεις των πωλήσεων στον κλάδο των εκτυπώσεων αναμένεται να συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Lores σε συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις έχουν ελάχιστα κίνητρα να αναβαθμίσουν τους εκτυπωτές τους σε αυτό το σημείο.

Η μετοχή σημείωσε άλμα 5,7% το πρωί της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη, το μεγαλύτερο κέρδος εντός της ημέρας από τις 30 Μαΐου. Η μετοχή της HP είχε σημειώσει άνοδο περίπου 16% μέχρι το κλείσιμο της Τετάρτης.

Ιστορική πτώση στην αγορά εκτυπωτών

Η αγορά των υπολογιστών είχε σημειώσει ιστορική πτώση τα τελευταία δύο χρόνια, αφού πολλοί καταναλωτές, επιχειρήσεις και σχολεία αγόρασαν φορητούς υπολογιστές τους πρώτους μήνες της πανδημίας. Μια πολυαναμενόμενη ανάκαμψη άρχισε να υλοποιείται φέτος. Το δεύτερο τρίμηνο, οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 3% -η δεύτερη αύξηση από τα τέλη του 2021- δήλωσε τον Ιούλιο ο βιομηχανικός αναλυτής IDC.

Η HP με έδρα το Πάλο Άλτο, στην Καλιφόρνια και όμοιες εταιρείες όπως η Dell Technologies Inc. ξεκίνησαν πρόσφατα ένα μάρκετινγκ για έναν νέο τύπο υπολογιστή που ονομάζουν «AI PCs», υποσχόμενες χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης ενσωματωμένα σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές. Ο Lores είπε ότι οι συσκευές έχουν δει «καλή ώθηση», αλλά σε έωε σήμερα παραμένουν ένα μικρό μερίδιο της συνολικής δραστηριότητας της εταιρείας.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το πρώτο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Kaspersky: 6 στους 10 ανησυχούν για την ψηφιακή κληρονομιά των νεκρών
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ψηφιακή μετά θάνατον ζωή: 6 στους 10 ανησυχούν για την ψηφιακή κληρονομιά των νεκρών

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (58%) συμφωνούν ότι η διαδικτυακή παρουσία των ανθρώπων που έχουν πεθάνει θα μπορούσε να αναδημιουργηθεί χρησιμοποιώντας AI