Βουτιά έως 4% έκανε η μετοχή της Nvidia την Πέμπτη, καθώς η τελευταία έκθεση κερδών του κατασκευαστή ημιαγωγών απέτυχε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες της Wall Street, παρά τα έσοδα που υπερδιπλασιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο.

Nvidia: Οι επενδυτές δεν εντυπωσιάστηκαν από τις προβλέψεις

Η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε απώλεια περίπου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας που εδρεύει στη Silicon Valley, η οποία έχει εκτιναχθεί εν μέσω έκρηξης των επενδύσεων στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η μετοχή της Nvidia ανάκτησε κάποιο έδαφος αργότερα στην ημέρα, αλλά εξακολουθεί να καταγράφει πτώση περίπου 3% έναντι της προηγούμενης ημέρας. Συνολικά από την αρχή του 2024, η μετοχή της Nvidia έχει καταγράψει άνοδο 150%!

Οι καθυστερήσεις στον επεξεργαστή AI επόμενης γενιάς της Nvidia δεν θα εκτροχιάσουν τα σχέδι;a της να παράγει μια νέα έκδοση του κορυφαίου προϊόντος της κάθε χρόνο

Στα τελευταία αποτελέσματά της την Τετάρτη, ο κολοσσός των ηλιαγωγών ανακοίνωσε ότι αναμένει έσοδα 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο, περίπου 2%, ακριβώς πάνω από τις συναινετικές προσδοκίες των αναλυτών.

Tα έσοδα της Nvidia απογοήτευσαν του επενδυτές

Ωστόσο, τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν απογοήτευσαν τους επενδυτές που είχαν συνηθίσει ο κατασκευαστής τσιπ να ξεπερνά κατά πολύ τις προβλέψεις της Wall Street, κατά τα δύο τελευταία χρόνια από την κυκλοφορία του ChatGPT.

Τα έσοδα του τριμήνου έως τις 28 Ιουλίου ήταν 30 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 122% σε σχέση με πέρυσι και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών για 28,7 διδ. δολάρια.

«Η υπεραπόδοση των εσόδων ήταν η μικρότερη σε σχέση με τις προσδοκίες στα έξι τρίμηνα, επομένως αυτό δεν ήταν το είδος της τεράστιας απόδοσης που ανέφερε συχνά η Nvidia», δήλωσε ο αναλυτής ης Deutsche Bank, Henry Allen.

Η Nvidia προσπάθησε την Τετάρτη να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι θα έχει «αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια» έσοδα αυτό το οικονομικό έτος από την επόμενη γενιά των ισχυρών τσιπ AI της, παρά τα προβλήματα στη σφαίρα της παραγωγής.

Ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang είπε στους Financial Times ότι οι καθυστερήσεις στον επεξεργαστή AI επόμενης γενιάς της εταιρείας δεν θα εκτροχιάσουν τα σχέδια της εταιρείας να παράγει μια νέα έκδοση του κορυφαίου προϊόντος της κάθε χρόνο.

Ο αναλυτής της Bank of America, Vivek Arya, περιέγραψε τις κινήσεις των τιμών της μετοχής την Πέμπτη ως «τριμηνιαίο θόρυβο» και είπε ότι η Nvidia συνέχισε να αντιπροσωπεύει τη «μοναδική ανάπτυξη σε πολύ λογική αποτίμηση».

Ορισμένοι αναλυτές πιστεύουν ότι τα κέρδη του γίγαντα της κατασκευής τσιπ έχουν γίνει εξίσου σημαντικά για τις χρηματοπιστωτικές αγορές των ΗΠΑ όσο και οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve λόγω της θέσης της ως «καμπαναρίου» για την ευρύτερη τεχνολογική βιομηχανία, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Jefferies, Mohit Kumar.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Kaspersky: 6 στους 10 ανησυχούν για την ψηφιακή κληρονομιά των νεκρών
Tεχνητή νοημοσύνη |

Ψηφιακή μετά θάνατον ζωή: 6 στους 10 ανησυχούν για την ψηφιακή κληρονομιά των νεκρών

Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (58%) συμφωνούν ότι η διαδικτυακή παρουσία των ανθρώπων που έχουν πεθάνει θα μπορούσε να αναδημιουργηθεί χρησιμοποιώντας AI