Η μεγάλη μέρα έφτασε για τη Wall Street, η οποία ανέμενε τα αποτελέσματα της Nvidia, ώστε να διαγνώσει τις προοπτικές ενός κλάδου που οδήγησε το ράλι της αγοράς τους τελευταίους μήνες.

Οι επενδυτές, όμως, που οδήγησαν στο ιλιγγιώδες ράλι τις μετοχές της δεν εντυπωσιάστηκαν καθώς η Nvidia προέβλεψε χθες μεικτό περιθώριο κέρδους για το τρίτο τρίμηνο  λίγο μικρότερο από τις εκτιμήσεις της αγοράς και έσοδα που ήταν σε μεγάλο βαθμό ευθυγραμμισμένα με τις προβλέψεις.

Wall Street: Σε ρυθμούς Nvidia

Οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν κατά 3% στις εκτεταμένες συναλλαγές, περιορίζοντας τις προηγούμενες απώλειες. Η μετοχή της Nvidia, η οποία έκλεισε την κανονική συνεδρίαση με πτώση 2%, έχει αυξηθεί περισσότερο από 150% μέχρι στιγμής φέτος, ανέφερε το Reuters.

Η Nvidia αναμένει προσαρμοσμένο μεικτό περιθώριο 75%, συν ή πλην 50 μονάδες βάσης, κατά το τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές κατά μέσο όρο προέβλεψαν το μεικτό περιθώριο κέρδους στο 75,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου του Λονδίνου-LSEG. Nvidia

Υψηλές προσδοκίες

Οι επενδυτές είχαν υψηλές προσδοκίες, μετά από μια υπερεπταπλάσια αύξηση των μετοχών της Nvidia τα τελευταία δύο χρόνια.

Η ικανότητα της εταιρείας να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις αντιμετωπίζει ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις, καθώς κάθε επιτυχία ωθεί τη Wall Street να αυξήσει τους στόχους της ακόμη υψηλότερα.

Η εταιρεία προέβλεψε έσοδα 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συν ή πλην 2%, για το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 31,77 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα του δεύτερου τριμήνου ήταν 30,04 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 28,70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κέντρα δεδομένων

Οι πωλήσεις στον τομέα των κέντρων δεδομένων της Nvidia αυξήθηκαν κατά 154% στα 26,3 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο που έληξε στις 28 Ιουλίου, πάνω από τις εκτιμήσεις για 25,15 δισεκατομμύρια δολάρια. Από το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 16%.

«Με βάση την αντίδραση των μετοχών,  μια άνοδος μόνο 2 δισ. δολαρίων δεν ήταν αρκετή για επενδυτές με υψηλές προσδοκίες», δήλωσε στο Reuters ο Κέβιν Γκάριγκαν, αναλυτής της WestPark Capital.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από τα τελευταία τσιπ Blackwell κατά το τέταρτο τρίμηνο, αντιμετωπίζοντας τις ευρέως διαδεδομένες ανησυχίες για αναφερόμενες καθυστερήσεις παραγωγής που εμποδίζουν την ανάπτυξη.

«Τα δείγματα (των τσιπ) Blackwell αποστέλλονται στους συνεργάτες και τους πελάτες μας», ανέφερε ο CEO Τζένσεν Χουάνγκ σε ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη