Σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και πόλος έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας θα αποτελέσει το εκθεσιακό αφιέρωμα Akademia στην 88η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιείται από τις 7-15 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στη φετινή ΔΕΘ το αφιέρωμα της Akademia διευρύνθηκε σημαντικά, συνδυάζοντας τους τομείς έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων, προωθώντας παράλληλα την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας και τις προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης για τους νέους. CERN

Ειδικότερα συμμετέχουν 18 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και 7 φοιτητικές αγωνιστικές ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Στο πλαίσιο της Akademia θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του περιπτέρου 17 από τα εξής πανεπιστήμια: Αριστοτέλειο Παν., Παν. Πειραιά, Ιόνιο Παν., Παν. Δυτικής Μακεδονίας, Παν. Κύπρου και Παν. Λευκωσίας.

Όσοι επισκεφτούν την Akademia μπορούν να ανακαλύψουν νέες προτάσεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, υποτροφίες, καθώς και τις πιο προηγμένες καινοτομίες από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Εντυπωσιακή θεματική έκθεση από το CERN

Στο αφιέρωμα της Akademia συμμετέχει φέτος και το CERN, το οποίο θα παρουσιάσει μία μοναδική θεματική έκθεση με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, όπου θα προβάλλει τα απίστευτα επιτεύγματα και τη συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Σωματιδιακής Φυσικής στους τομείς της σωματιδιακής φυσικής και της επιστημονικής ανακάλυψης.

H Διαδραστική Σήραγγα του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων, η συνταγή για την «τούρτα του σύμπαντος», η Big Bang εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (AR) κα, θα «μαγνητίσουν» τους επισκέπτες του περιπτέρου του CERN.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων της Akademia είναι αναρτημένο στο https://www.thessalonikifair.gr/el/parallel-events-program

Χορηγοί επικοινωνίας του εκθεσιακού αφιερώματος Akademia είναι οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας EMPLOY EDU και η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα για την Παιδεία esos.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News