Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, μετά τα οικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ που κατεύνασαν τους φόβους για ύφεση, ενώ οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης μια σειρά από στοιχεία από την Ιαπωνία.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,74% για να κλείσει στις 38.647,75 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 31 Ιουλίου, ενώ και ο Topix ανέβηκε επίσης 0,73% στις 2.712,63 μονάδες μετά την ανακοίνωση των δεδομένων από την οικονομία της χώρας.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,58% στις 8.091,9 μονάδες, απέχοντας στις 30 μονάδες από το υψηλό κλεισίματος όλων των εποχών στις 8.114,7 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κέρδισε 1,81%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 1,6%.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι κινεζικές κρατικές τράπεζες αγόρασαν δολάρια ΗΠΑ για να αποτρέψουν την υπερβολική γρήγορη ανατίμηση του κινεζικού γουάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του LSEG, το γιουάν έχει ενισχυθεί σημαντικά, από περίπου 7,27 στις 23 Ιουλίου σε περίπου 7,09 σήμερα. Αυτό είναι το ισχυρότερο επίπεδό του έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους, το οποίο διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 7,0930 για το δολάριο.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,45% στις 2.674,31 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq σημείωσε άνοδο 1,54% στις 767,66 μονάδες και έκοψε ένα σερί επτά πτωτικά ημερών.

Οι λιανικές πωλήσεις της Νότιας Κορέας μειώθηκαν κατά 1,9% σε μηνιαία βάση σε σύγκριση με τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 2,1%.

Στα οικονομικά στοιχεία, ο πληθωρισμός στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, αυξήθηκε στο 2,6% τον Αύγουστο από 2,2% του Ιουλίου, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο.

Ο βασικός πληθωρισμός – που αφαιρεί τις τιμές των φρέσκων τροφίμων – αυξήθηκε 2,4%, υψηλότερο από το 2,2% που αναμενόταν από δημοσκόπηση του Reuters με οικονομολόγους. Ο πληθωρισμός του Τόκιο θεωρείται ευρέως ως κύριος δείκτης των τάσεων σε εθνικό επίπεδο.

Οι ισχυρότεροι ρυθμοί πληθωρισμού προσφέρουν στην Τράπεζα της Ιαπωνίας περισσότερο περιθώριο για να σφίξει τη νομισματική της πολιτική.

Επίσης, η ανεργία στην Ιαπωνία αυξήθηκε στο 2,7% τον Ιούλιο, περισσότερο από την εκτίμηση του Reuters για 2,5%.

Οι λιανικές πωλήσεις του Ιουλίου στη χώρα αυξήθηκαν 2,6% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από την αύξηση 2,9% που ανέμενε το Reuters και την αναθεωρημένη αύξηση 3,8% που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές