Το Bitcoin ακολουθεί τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία τον Αύγουστο, καθώς ο μήνας πλησιάζει στο τέλος του, ενώ παρεμποδίζεται από την υποχώρηση της ρευστότητας και τις παρατεταμένες ανησυχίες ότι οι κυβερνήσεις μπορεί να πουλήσουν από το χαρτοφυλάκιο των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι ΗΠΑ, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ουκρανία είναι πιθανές πηγές τέτοιων πωλήσεων, όπως και οι πιστωτές που λαμβάνουν tokens από το ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Mt. Gox που κατέρρευσε, επισημαίνει η εταιρεία ερευνών Kaiko. Αυτό είναι μέρος μιας πιθανής υπερπροσφοράς Bitcoin ύψους 33 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την ανάλυση.

Bitcoin: Ασφαλές καταφύγιο ή κερδοσκοπική επένδυση

Η υπερπροσφορά

Η Kaiko εκτίμησε ότι η διοίκηση των ΗΠΑ κατέχει περίπου 203.220 Bitcoin, ακολουθούμενη από την Κίνα με 190.000, το Ηνωμένο Βασίλειο με 61.200 και την Ουκρανία με 46.350. Οι κυβερνήσεις κατάσχουν μάρκες σε ποινικές υποθέσεις, ενώ η Ουκρανία πιστεύεται ότι έλαβε δωρεές για να χρηματοδοτήσει την άμυνά της κατά της εισβολής της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ, η Mt. Gox έχει περίπου 46.170 tokens για να διανείμει, δήλωσε ο Kaiko.

«Η υπερπροσφορά ήταν ένα θέμα στις αγορές κρυπτογράφησης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», δήλωσαν οι αναλυτές της Kaiko Adam Morgan McCarthy και Dessislava Aubert. Υπάρχουν αρκετοί «εξέχοντες κάτοχοι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πιθανές πηγές πίεσης πώλησης τους επόμενους μήνες», πρόσθεσαν.

Το Bitcoin υποχώρησε κατά 2,9% στα 57.800 δολάρια την Παρασκευή, περίπου 16.000 δολάρια κάτω από το ανώτατο σημείο του Μαρτίου. Tokens όπως το Polygon και το Solana έπεσαν περισσότερο καταγράφοντας πτώση που ξεπέρασε το  5%.

Το Bitcoin έχει σημειώσει πτώση περίπου 10% μέχρι στιγμής αυτό το μήνα

Μειωμένη ρευστότητα

Οι φόβοι για έντονες εντολές πώλησης έρχονται παράλληλα με την αραίωση της ρευστότητας στην αγορά Bitcoin που μπορεί να ενισχύσει τις διακυμάνσεις των τιμών ως απάντηση σε μεγάλες συναλλαγές. Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έχει σημειώσει πτώση περίπου 10% μέχρι στιγμής αυτό το μήνα σε αυτό το πλαίσιο έναντι κέρδη περίπου 2% σε παγκόσμιους δείκτες μετοχών και ομολόγων.

«Οι όγκοι της αγοράς Spot για το Bitcoin παραμένουν υποτονικοί, συμβάλλοντας στην πρόσφατη ασταθή δράση των τιμών» εξηγεί ο Sean Farrell, επικεφαλής της στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat Global Advisors LLC. Οι εποχικές τάσεις υποδεικνύουν ότι η δραστηριότητα συνήθως ανακάμπτει μετά την αργία της Δευτέρας για την Ημέρα της Εργασίας στις ΗΠΑ, πρόσθεσε.

 

Μία από τις μετρήσεις που επισήμανε ο Farrell είναι ο μέσος όρος επτά ημερών του κύκλου εργασιών του Bitcoin – όγκος συναλλαγών διαιρεμένος με την αγοραία αξία του token – ο οποίος έχει μειωθεί προς το 2% μετά την κορύφωση κοντά στο 5% γύρω από το ράλι ρεκόρ του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου τον Μάρτιο.

Τα ETFς

Το σκηνικό των συναλλαγών έχει επίσης γίνει πιο δύσκολο στον τομέα των αμερικανικών Bitcoin ETF, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της JPMorgan Chase. Αυτό βασίζεται εν μέρει στη μέτρηση γνωστή ως Hui-Heubel ratio, η οποία υποτίθεται ότι παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη ρευστότητα, μετρώντας τον αριθμό των συναλλαγών που απαιτούνται για να μετακινηθούν οι τιμές.

«Είναι εντυπωσιακό ότι αυτή η μέτρηση επιδεινώνεται για όλα τα spot-Bitcoin ETFs από τον Μάρτιο, υποδεικνύοντας συνολική επιδείνωση της ρευστότητας των spot-Bitcoin ETFs κατά τους τελευταίους έξι μήνες», δήλωσε η ομάδα της JPMorgan, συμπεριλαμβανομένου του Νικόλαου Πανηγυρτζόγλου.

Ο συνδυασμένος ημερήσιος όγκος συναλλαγών για τα αμερικανικά Bitcoin ETFs έχει μειωθεί σε λιγότερο από 2 δισ. δολάρια από το μέγιστο που ξεπερνούσε τα 10 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News