Ανοδικά κινείται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς ενισχύθηκε κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης υψηλότερη στο 3,902%. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 3,921%.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έχασαν στο τέλος το θετικό πρόσημο οι αγορές, θετικός ο Αύγουστος

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%

Οι αποδόσεις βρέθηκαν λίγο υψηλότερα μετά την δημοσίευση του δείκτη τιμών προσωπικών δαπανών κατανάλωσης. Ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve αυξήθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο, ανταποκρινόμενος στις προσδοκίες των οικονομολόγων, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά τιμολογούν πλήρως τη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed

Τα στοιχεία του δείκτη Προσωπικών Καταναλωτικών Δαπανών, ένα εκτεταμένο μέτρο του τι πληρώνουν οι καταναλωτές για μια ποικιλία αγαθών και υπηρεσιών, μπορούν να προσφέρει περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τις προοπτικές για τα επιτόκια.

Έρχεται αφότου τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη αμβλύνουν περαιτέρω τις ανησυχίες για την ύφεση. Οι εβδομαδιαίες αποζημιώσεις ανεργίας μειώθηκαν από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν του δεύτερου τριμήνου αναθεωρήθηκε υψηλότερα στο 3% από τον αρχικό ρυθμό 2,8%.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι «ήλθε η ώρα να προσαρμοστεί η πολιτική», ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας. Ωστόσο, ο Πάουελ αρνήθηκε να παράσχει ακριβείς ενδείξεις για το χρονοδιάγραμμα ή την έκταση των μειώσεων.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά τιμολογούν πλήρως τη μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση της Fed στις 18 Σεπτεμβρίου. Επί του παρόντος, οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητες περίπου 67% για μείωση επιτοκίου 25 μονάδων βάσης τον επόμενο μήνα, με 33% τιμολόγηση σε μείωση επιτοκίου 50 μονάδων βάσης, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές