Θετικά κινείται σήμερα η Wall Street, καθώς πήρε ένα ακόμη ενθαρρυντικό σήμερα από το μέτωπο των προσωπικών δαπανών, τα μεγέθη δηλαδή που παρακολουθεί η Federal Reserve για τη διαμόρφωση της πολιτικής της.

Ειδικότερα, ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,21% στις 41.420 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,71% στις 5.631 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,08% στις 17.703 μονάδες.

Η Alibaba ανεβάζει την Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Alibaba που διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ, σημειώνουν άλμα 4%, μετά την ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής αγοράς της Κίνας ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε μια τριετή ρυθμιστική διαδικασία «διόρθωσης», μετά από το πρόστιμο που δέχτηκε στο πλαίσιο αντιμονοπωλιακής έρευνας.

Ο Nasdaq είναι ο μοναδικός χαμένος από τους τρεις κύριους δείκτες, με πτώση σχεδόν 0,5% αυτόν τον μήνα

Οι επενδυτές αφομοιώνουν τον δείκτη τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Ιουλίου, τον προτιμώμενο δείκτη πληθωρισμού της Federal Reserve. Ο PCE αυξήθηκε 0,2% σε μηνιαία βάση και 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, συμβαδίζοντας με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Η Fed παρακολουθεί στενά αυτήν τη μέτρηση και θα μπορούσε ακόμα να επηρεάσει την απόφαση της για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

«Επειδή ορισμένα μέλη της Fed υποδηλώνουν ότι χρειάζονται περισσότερα δεδομένα για να επιβεβαιώσουν ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει σε καθοδική πορεία πριν συμφωνήσουν να μειώσουν τα επιτόκια, κάθε έκπληξη που υποδεικνύει μια πιο ισχυρή τάση μπορεί να είναι αρνητική για την αγορά», σχολίασε ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial, Quincy Krosby.

Η αγορά τον Αύγουστο

Πάντως η αγορά τον Αύγουστο κατάφερε να ξεπεράσει έναν δύσκολο σκόπελο, κλείνοντας τον μήνα θετικά. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο σχεδόν 1,3% κατά τη διάρκεια του μήνα, ενώ ο Dow βρίσκεται σε καλό δρόμο για άνοδο 1,2%. Ο Nasdaq είναι ο μοναδικός χαμένος από τους τρεις κύριους δείκτες, με πτώση σχεδόν 0,5% αυτόν τον μήνα.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν πτώση 0,8% και 2%, ενώ ο Dow κερδίζει 0,4%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street