
Στη σκιά του rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI βρίσκεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει σε μία κατάσταση χαμηλών συναλλαγών και επιφυλακτικών κινήσεων.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,07% στις 1.425,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.461,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,21% στις 1.254,33 μονάδες.
Μοιρασμένα τα πρόσημα
Τα πρόσημα παραμένουν μοιρασμένα, με τη μετοχή της Motor Oil, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της εξόδου της από τον Standard Greece του MSCI, να δίνει κάποιες στηρίξεις με το +2,90% που καταγράφει. Οι συναλλαγές αναμένεται να επιταχυνθούν σταδιακά βέβαια, με το τελικό πρόσημο, στη λήξη της συνεδρίασης, ακόμη να είναι το σημείο εστίασης της αγοράς.
Άλλωστε, η έξοδος από τον δείκτη Standard της Motor Oil συνοδεύεται με την είσοδο στον Small Cap, όπερ σημαίνει ότι θα προσελκύσει τα ανάλογα κεφάλαια, μικρότερης δύναμης πυρός βέβαια σε σχέση με την μεγαλύτερη κατηγορία. Δίχως να μπορεί να εκτιμηθεί και η “διανομή” που θα υπάρξει στις άλλες 9 μετοχές του Standard.
Έτσι, η εικόνα αδράνειας που εμφανίζει η αγορά μέχρι τώρα μόνο διατηρήσιμη δεν είναι, ενώ αναμένεται να ανατραπεί με την επιστροφή των επενδυτών τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε, προμηνύεται και ένα Φθινόπωρο που ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις σε κρίσιμα μέτωπα, τα οποία και θα καθορίσουν την τάση έως το τέλος της χρονιάς.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil σημειώνει άλμα 2,90%, με τον Ελλάκτωρ, τη Cenergy και τη Jumbo να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ, Βιοχάλκο, Coca Cola και Alpha Bank.
Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ, Σαράντης και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούτναι οι Aegean, Eurobank, Εθνική, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.


Latest News

Εβδομαδιαίο άλμα άνω του 4% για το ΧΑ - «Βλέπει» και τις 1.700 μονάδες
Η εγχώρια αγορά συνεχίζει να υπεραποδίδει έχοντας πληθωρική εικόνα σε πρωταγωνιστές από την μεγάλη κεφαλαιοποίηση

Συντήρηση επιπέδων στο Χρηματιστήριο, με προσεκτικούς τους αγοραστές
Η σκυτάλη της ανόδου σήμερα βρίσκεται σε τίτλους που είτε έμειναν ελαφρώς πίσω στην άνοδο της εβδομάδας είτε έχουν σημαντικές αγοραστικές εντολές σε αναμονή

Solidus Securities ΑΕΠΕΥ: Τι προτείνει για το νομοσχέδιο της Κεφαλαιαγοράς
Αλλαγές στη φορολογία νομικών προσώπων στις συναλλαγές στην αγορά προτείνει η SOLIDUS

Εθνική και Eurobank οδήγησαν ακόμη υψηλότερα το ΧΑ
Πρωταγωνίστριες στις συναλλαγές του ΧΑ οι μετοχές των "big-4" τραπεζών

Αντέχει το profit taking το ΧΑ - Στηρίζουν οι τράπεζες
Η αγορά καταφέρνει να προσελκύει και πάλι τους αγοραστές, οι οποίοι, μεταξύ άλλων οδηγούν και τον τραπεζικό κλάδο υψηλότερα

«Στάση» μετά το ράλι στο ΧΑ, απορροφούνται οι πιέσεις
Η αγορά καταφέρνει σήμερα να κρατά τα επίπεδα που κατέκτησε στο χθεσινό άλμα, απορροφώντας τις εύλογες πιέσεις που έρχονται από την κατοχύρωση μέρους των κερδών

Μίνι ράλι στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τραπεζικό άλμα άνω του 4%
Το θετικό διεθνές κλίμα βοήθησε στο να επιταχυνθούν οι αγοραστικές πρωτοβουλίες και να διαπεράσει ο γενικός δείκτης τον πρώτο στόχο των 1.650 μονάδων

Ανοδικό ξέσπασμα για το Γενικό Δείκτη - Ξεπέρασε και τις 1.650 μονάδες
Tο Χρηματιστήριο Αθηνών ξεσπά ανοδικά - Στο πλευρό του τράπεζες, ΔΕΗ και Βιοχάλκο

«Βλέπει» και τις 1.650 μονάδες ο Γενικός Δείκτης - Ξεχωρίζουν Βιοχάλκο, Eurobank
Το Χρηματιστήριο Αθηνών δείχνει να οδεύει προς τον επόμενο μεγάλο στόχο του τις 1.650 μονάδες

Τραπεζικοί «διαξιφισμοί» στο ΧΑ - Άντεξαν τα επίπεδα με Coca Cola και Εθνική
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 1.627,94 μονάδες - Ισχυρός ήταν ο όγκος στη μετοχή της Alter Ego Media