Στη σκιά του rebalancing λόγω των αλλαγών στους δείκτες του MSCI βρίσκεται και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει σε μία κατάσταση χαμηλών συναλλαγών και επιφυλακτικών κινήσεων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 0,07% στις 1.425,87 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 7,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,17% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.461,99 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,21% στις 1.254,33 μονάδες.

Μοιρασμένα τα πρόσημα

Τα πρόσημα παραμένουν μοιρασμένα, με τη μετοχή της Motor Oil, η οποία μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της εξόδου της από τον Standard Greece του MSCI, να δίνει κάποιες στηρίξεις με το +2,90% που καταγράφει. Οι συναλλαγές αναμένεται να επιταχυνθούν σταδιακά βέβαια, με το τελικό πρόσημο, στη λήξη της συνεδρίασης, ακόμη να είναι το σημείο εστίασης της αγοράς.

Άλλωστε, η έξοδος από τον δείκτη Standard της Motor Oil συνοδεύεται με την είσοδο στον Small Cap, όπερ σημαίνει ότι θα προσελκύσει τα ανάλογα κεφάλαια, μικρότερης δύναμης πυρός βέβαια σε σχέση με την μεγαλύτερη κατηγορία. Δίχως να μπορεί να εκτιμηθεί και η “διανομή” που θα υπάρξει στις άλλες 9 μετοχές του Standard.

Έτσι, η εικόνα αδράνειας που εμφανίζει η αγορά μέχρι τώρα μόνο διατηρήσιμη δεν είναι, ενώ αναμένεται να ανατραπεί με την επιστροφή των επενδυτών τον Σεπτέμβριο. Άλλωστε, προμηνύεται και ένα Φθινόπωρο που ενδεχομένως να έχουμε εξελίξεις σε κρίσιμα μέτωπα, τα οποία και θα καθορίσουν την τάση έως το τέλος της χρονιάς.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Motor Oil σημειώνει άλμα 2,90%, με τον Ελλάκτωρ, τη Cenergy και τη Jumbo να ακολουθούν με κέρδη άνω του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Πειραιώς, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΑΑ, Βιοχάλκο, Coca Cola και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ, Σαράντης και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούτναι οι Aegean, Eurobank, Εθνική, Τιτάν, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών