Έντονη νευρικότητα και αρκετές αλλαγές προσήμων εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις διάφορες εκτιμήσεις που υπάρχουν σχετικά με τις ροές κεφαλαίων που θα υπάρξουν στη σκιά του rebalancing των δεικτών του MSCI.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,07% στις 1.427,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,9  εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.468,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,19% στις 1.259,38 μονάδες.

Όλα τα βλέμματα στις μετοχές του MSCI

Όπως ήταν αναμενόμενο σήμερα κορυφώνονται οι μετατοπίσεις κεφαλαίων με βάση τις αλλαγές στους δείκτες του MSCI, με το rebalancing να επηρεάζει πρωτίστως της Motor Oil η οποία εξέρχεται του Standard Greece και εισέρχεται στον Small Cap. Σαφώς οι συναλλαγές στη μετοχή θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον, εντούτοις η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι σημαντική η αξιολόγηση της κίνησης και στις υπόλοιπες μετοχές του Standard.

Στον δείκτη MSCI Standard GREECE θα είναι από τη Δευτέρα εννέα ελληνικές μετοχές, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Jumbo, ΔΕΗ και Τράπεζα Πειραιώς. Το ζητούμενο επομένως είναι να μείνουν τα κεφάλαια που μοιραία θα φύγουν από την Motor Oil στα «ελληνικά ονόματα» και να μην διοχετευτούν σε άλλες αγορές.

Στο μεταξύ, τα αποτελέσματα του β’ 3μηνου του έτους έχουν διαμορφώσει έναν οδηγό για τις προοπτικές των «μεγάλων», την ώρα που από την ερχόμενη εβδομάδα η αγορά θα δείξει κατά πόσο έχει αφήσει πίσω της έναν ακόμη αρνητικό μήνα από την αρχή του έτους. Στην εξίσωση άλλωστε έχει εισέλθει και ο πολιτικός παράγοντας από τις αρχές του καλοκαιριού, με την αγορά να αναμένει να ακούσει και τις κατευθύνσεις που θα δώσει η κυβέρνηση από το βήμα της ΔΕΘ.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 1,02%, με τις Autohellas, Jumbo, Motor Oil, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΔΑΑ και Βιοχάλκο να κινούνται ήπια ανοδικά.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Σαράντης, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ, Τιτάν, Μυτιληναίος, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Cenergy, Eurobank, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική. ΕΥΔΑΠ και Coca Cola δεν έχουν κάνει καν πράξη το πρώτο ημίωρο της συνεδρίασης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών