Μετά την πανδημία πολλοί εργαζόμενοι, βολεμένοι από την τηλεργασία, δεν ήθελαν την επιστροφή στον χώρο εργασίας που πολλοί εργοδότες ήθελαν να επαναφέρουν. Κάποιοι εργοδότες ήταν και είναι ανένδοτοι υπέρ της πλήρους επιστροφής. Ένας από αυτούς είναι και ο Κρις Έλισον.

Στο προσωπικό της εταιρείας εξόρυξης του δισεκατομμυριούχου Κρις Έλισον έχει ήδη απαγορευτεί να εργάζεται από το σπίτι. Το να βγεί ένας υπάλληλος έξω για να πάρει καφέ θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το επόμενο προνόμιο που θα κοπεί.

Τηλεργασία: Απειλεί καντίνες και κυλικεία

«Θέλω να τους έχω δέσμιους όλη μέρα», δήλωσε στο Bloomberg την Πέμπτη ο Έλισον, διευθύνων σύμβουλος της Mineral Resources Ltd. «Δεν θέλω να φύγουν από το κτίριο. Δεν θέλω λοιπόν να πάνε βόλτα στο δρόμο για έναν καφέ. Πριν από μερικά χρόνια καταλάβαμε πόσο κοστίζει αυτό».

Τα “υπέροχα” γραφεία που κανένας δεν θέλει να αφήσει

Ο Έλισον υπερασπιζόταν τα προνόμια της εργασίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Περθ, που χτίστηκαν πριν δύο χρόνια, και διαθέτουν καφετέρια, εστιατόριο, γυμναστήριο, βρεφικό σταθμό, αίθουσα στοχασμού και κέντρο ευεξίας. Ο 67χρονος βετεράνος της εξόρυξης διατείνεται ότι το προσωπικό «λάτρευε να εργάζεται» στο κτίριο και οι εγκαταστάσεις του «τους κρατούσαν κολλημένους» εκεί.

«Έχω μια πολιτική απαγόρευσης εργασίας από το σπίτι», είπε σε μια κλήση με αναλυτές μετά από ενημέρωση κερδών. «Μακάρι όλοι οι άλλοι να το αποδεχτούν. Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».

«Δεν μπορούμε να έχουμε ανθρώπους να εργάζονται τρεις ημέρες την εβδομάδα και να παίρνουν αμοιβή πέντε ημερών»

Η πολιτική γραφείου του Έλισον είναι κάπως ακραία στην Αυστραλία, όπου η εργασία από το σπίτι έχει γίνει ο κανόνας για τους υπαλλήλους. Πολλές εταιρείες επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται εξ αποστάσεως τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, με πολλούς γονείς να αγκαλιάζουν την ευελιξία που ανακάλυψαν πρόσφατα.

Και για όσους ταλαιπωρούνται με τα πολυάσχολα ωράρια εργασίας και τα παιδιά, ο Έλισον είπε ότι ο παιδικός σταθμός της εταιρείας θα χρεώνει μόλις 20 δολάρια Αυστραλίας ($13,58) την ημέρα, σε σύγκριση με εξωτερικό κόστος περίπου 180 δολάρια Αυστραλίας την ημέρα.

«Αφήστε τα πιτσιρίκια δίπλα», είπε. «Θα τα ταΐσουμε, αλλά η μαμά και ο μπαμπάς θα εργάζονται στο γραφείο μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή