Την υποστήριξη των ομολογιούχων για να ξεκινήσει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους της ύψους 5,4 δισ. ευρώ εξασφάλισε η Intrum.

Πάνω από το 66,7% των κατόχων ομολόγων υπέγραψαν τη συμφωνία, ποσοστό που ξεπερνά το όριο που επιτρέπει την εφαρμογή της, σύμφωνα με δήλωση του servicer.

Νέο χτύπημα από Moody’s – Υποβάθμισε την Intrum, μη βιώσιμη η κεφαλαιακή της δομή

Η Intrum «ενθαρρύνει έντονα τους εναπομείναντες κατόχους ομολογιών της να υποστηρίξουν τη συναλλαγή ανακεφαλαιοποίησης», πρόσθεσε. Με την υπογραφή της συμφωνίας, οι πιστωτές είναι πλέον δεσμευμένοι στην ενδεχόμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης, όποια μορφή κι αν έχει.

Η Intrum

Στις αρχές του μήνα η Intrum, με έδρα τη Στοκχόλμη, ανακοίνωσε ότι η πλειοψηφία των τραπεζών είχε επίσης συμφωνήσει με την πρόταση αναδιάρθρωσης, καθώς και με την παράταση της διάρκειας μιας ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης ύψους 1,1 δισ. ευρώ έως το 2028.

Η εταιρεία, όπως αναφέρει το Bloomberg, προσπαθεί να κερδίσει τους επενδυτές στο σχέδιό της να σταθεροποιήσει τη μη βιώσιμη δομή του χρέους της εν μέσω επικείμενων λήξεων και περιορισμένης πρόσβασης στις κεφαλαιαγορές.

Ωστόσο, η νομική οδός για την επίτευξη της αναδιάρθρωσης παραμένει ασαφής, με την Intrum να δηλώνει ότι θα συμφωνήσει σχετικά με «την καταλληλότερη διαδικασία για να εξασφαλιστεί η επιτυχής εφαρμογή». Ενώ μια συναινετική συναλλαγή θα απαιτούσε τη συμφωνία του 90% των ομολογιούχων, η υλοποίηση θα μπορούσε επίσης να γίνει μέσω δικαστικής διαδικασίας που απαιτεί χαμηλότερα όρια, όπως ένα βρετανικό σχέδιο διακανονισμού, το οποίο απαιτεί 75%, ή μια διαδικασία του κεφαλαίου 11 των ΗΠΑ ή του σουηδικού κεφαλαίου 11, που απαιτεί μόνο 66%.

Η συμφωνία που πρότεινε η Intrum προέβλεπε την πλήρη αποπληρωμή των ομολόγων του 2024, μαζί με την παράταση του 90% της ονομαστικής αξίας των υπόλοιπων ομολόγων της κατά τρία έτη. Ως αποζημίωση, οι ομολογιούχοι θα λάμβαναν αμοιβές κινήτρων καθώς και το 10% των μετοχών της εταιρείας. Η εταιρεία θα πουλήσει επίσης 526 εκατ. ευρώ νέων ομολογιών υψηλής εξασφάλισης, με μέρος των εσόδων να χρησιμοποιείται για την εξαγορά του ανταλλάξιμου χρέους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή