Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες Air China και China Southern Airlines παρέλαβαν από ένα καινούργιο αεροσκάφος C919 στη Σανγκάι, σηματοδοτώντας μία σημαντική εξέλιξη στο πρόγραμμα παραγωγής του πρώτου κινεζικού μεγάλου επιβατικού αεροσκάφους, αλλά και στη διεύρυνση της πτητικής χρήσης του.

Η Air China επέλεξε την έκδοση του C919 που έχει μεγαλύτερη αυτονομία πτήσης, στη διαμόρφωση των 158 θέσεων, 8 θέσεων για την επιχειρηματική θέση, και 150 θέσεων για την οικονομική θέση των επιβατών.

Η China Southern Airlines επέλεξε το μοντέλο του ίδιου αεροσκάφους με τη στανταρτ έκδοση των 164 θέσεων. Η διαμόρφωση αυτή, προσφέρει 8 θέσεις στην επιχειρηματική θέση, 18 θέσεις στην προνομιακή οικονομική θέση και 138 θέσεις στην οικονομική θέση.

Οι δύο εκδόσεις

Οι δύο εκδόσεις του C919 διαθέτουν ειδικές σχεδιάσεις και χαρακτηριστικά στην καμπίνα τους, συμπεριλαμβανομένης της διαμόρφωσης του καθίσματος από τον επιβάτη με επιλογές που διαθέτει στο κάθισμά του, καθώς δίνεται έμφαση στην άνεση των επιβατών, αλλά και στην επιχειρησιακή ευελιξία των λειτουργιών του αεροσκάφους.

Η παράδοση των αεροσκαφών έγινε στην τελική γραμμή συναρμολόγησης της αεροπορικής κοινοπραξίας Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) στην περιοχή Πουντόνγκ της Σανγκάης.

Έσοδα Meitu

Η κινεζική εταιρία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών Meitu ανέφερε ότι τα έσοδα της στο πρώτο εξάμηνο του 2024 κατέγραψαν ετήσια αύξηση 28,6% στα 1,62 δισεκατομμύρια γιουάν (200 εκατομμύρια ευρώ).

Κατά την ίδια περίοδο, η Meitu ανέφερε αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 270 εκατομμυρίων γιουάν (34,03 δισεκατομμυρίων ευρώ), με ετήσια αύξηση 80,3%.

Η εταιρία, που έχει την έδρα της στην πόλη Σιαμέν που βρίσκεται στην επαρχία Φουτσιάν στα ανατολικά της Κίνας, ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξή της αποδίδεται στη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών της μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης, διατηρώντας την αύξηση των εσόδων από συνδρομητικές υπηρεσίες πώλησης φωτογραφικών υπηρεσιών και βίντεο δικού της σχεδιασμού .

Η μεγαλύτερη πηγή εσόδων για την εταιρία, τα προϊόντα δικού της σχεδιασμού και οι υπηρεσίες φωτογραφίας και βίντεο έφεραν έσοδα 930 εκατομμυρίων γιουάν (117,21 εκατομμυρίων ευρώ) στο πρώτο εξάμηνο του έτους, με ετήσια αύξηση 54,5%, αντιστοιχώντας σε ποσοστό 57,4% επί των συνολικών εσόδων.

Στα τέλη Ιουνίου, οι συνδρομητές της Meitu ξεπερνούσαν τα 10,81 εκατομμύρια, καταγράφοντας νέο ρεκόρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή