Όλα τα βλέμματα ήταν τραμμένα στο Jackson Hole, στο Wyoming, την περασμένη εβδομάδα, όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν για το ετήσιο Οικονομικό Συμπόσιο Jackson Hole που διοργανώθηκε από την Fed του Kansas City.

Αν κάποιος από αυτούς ψάχνει για κάποιο ακίνητο, είναι τυχερός. Όχι πολύ μακριά, ένα κτήμα 71 στρεμμάτων, με ένα ολοκαίνουργιο σπίτι που χτίστηκε για απεριόριστη θέα στα όρη Grand Tetons, βγήκε στην αγορά  για 28,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ευρώ – δολάριο: Τα βλέμματα όλων στο Jackson Hole

Το μονώροφο σπίτι, που αποτελείται από μια σειρά από κατασκευές που συνδέονται με ένα σκεπασμένο χαγιάτι, εκτείνεται σε 695 τετραγωνικά μέτρα στην οδό Ryegrass, βόρεια του Jackson Hole. Ένα πολύ μεγάλο δωμάτιο που συνδέει την κουζίνα, την τραπεζαρία και τους χώρους του καθιστικού, σχηματίζει τη ραχοκοκαλιά του σπιτιού, με ξύλινες οροφές και έναν γυάλινο τοίχο που βλέπει στα χιονισμένα Grand Tetons που ανοίγει σε μια ηλιόλουστη βεράντα.

Απίθανη θέα

«Το βόρειο τμήμα της πόλης είναι πολυπόθητο για την πραγματικά απίθανη θέα », είπε στο Barron’s ο Μακ Μέντενχολ, μεσίτης της Compass που εμπορεύεται το ακίνητο. «Ο βόρειος τοίχος από γυαλί απλώς καδράρει τα Tetons σε κάθε δωμάτιο που μπαίνεις».

Το σπίτι διαθέτει επίσης μια αυτόνομη κύρια σουίτα, άλλες τρεις σουίτες υπνοδωματίων, ένα θέατρο και έναν ξενώνα 75 τετραγωνικών μέτρων που συνδέονται με διάδρομο. Δύο πρόσθετες πτέρυγες, οι οποίες επί του παρόντος διαμορφώνονται ως γραφείο και γυμναστήριο, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως υπνοδωμάτια, σύμφωνα με την καταχώριση. «Είναι ένα σπίτι για πολλές γενιές», είπε ο Μέντενχολ. «Όλοι μπορούν να συγκεντρωθούν στους υπέροχους χώρους των δωματίων και μετά να απλωθούν».

Το ακίνητο, το οποίο δεν απέχει πολύ από το Εθνικό Πάρκο Grand Teton, έχει επίσης θέα στο χιονοδρομικό κέντρο Jackson Hole Mountain και την οροσειρά Sleeping Indian, και εφάπτεται σε έναν καθορισμένο διάδρομο μετανάστευσης, δηλαδή διατηρημένη γη που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά την άγρια ​​ζωή να μεταναστεύει μέσω μιας περιοχής, που συχνάζουν μεγάλα κοπάδια από άλκες και άλλα άγρια ζώα.

Ο ιδιοκτήτης αγόρασε το ακίνητο το 2021 με σκοπό να χτίσει ένα σπίτι για τον εαυτό του, αλλά στα τρία χρόνια που χρειάστηκαν για την κατασκευή του, η ζωή τον οδήγησε σε άλλη κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Μέντενχολ. «Ο ιδιοκτήτης έψαξε την αγορά αναζητώντας την κατάλληλη τοποθεσία για να χτίσει ένα επικό σπίτι για τον εαυτό του», είπε. Στη συνέχεια προσέλαβε τον τοπικό αρχιτέκτονα Τάιλερ Γουίλσον για να το σχεδιάσει και την Nida Risto Interiors για τους εσωτερικούς χώρους. Δεν ήταν δυνατός ο εντοπισμός του πωλητή.

Είναι ασυνήθιστο να έχετε μια επίπεδη τοποθεσία που δεν είναι δασώδης, η οποία προσφέρει θέα καθώς και ιδιωτικότητα, είπε ο Μέντενχολ. «Μπορείτε να έχετε αυτή την θαυμάσια θέα, αλλά να μην αισθάνεστε ότι πρέπει να κλείσετε τα πατζούρια».

Ο καταπληκτικός νυχτερινός ουρανός

Το κτήμα έχει ονομαστεί Starfall λόγω της νυχτερινής θέας του στον Γαλαξία, καθώς και στο Βόρειο Σέλας.

Το Jackson Hole είναι γνωστό ως προορισμός για τους πλούσιους της χώρας και το Starfall είναι σε καλή γειτονιά. Υπάρχουν τρία ακίνητα που πωλούνται για περισσότερα από 28,5 εκατομμύρια δολάρια στην περιοχή και άλλα δύο για 20 εκατομμύρια δολάρια και άνω. Αλλά κανένα από αυτά δεν έχει τον συνδυασμό τοποθεσίας, θέας και μοντέρνας κατασκευής που έχει αυτό, είπε ο Μέντενχολ.

«Είναι σπάνιο να βρουμε ένα ολοκαίνουργιο σπίτι που δεν έχει κατοικηθεί ποτέ σε αυτή την αγορά», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή