Σύσταση «αύξηση θέσεων» ( «overweight») με τιμή στόχο τα 9 ευρώ, εξέδωσε για την μετοχή της Austriacard Holdings η Euroxx Χρηματιστηριακή, σημειώνοντας πως η εισηγμένη παρουσίασε στο  α’ εξάμηνο του 2024, αύξηση  αναπροσαρμοσμένων (adjusted) εσόδων κατά 7% και κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA)  κατά 11,2%, ενώ βρίσκεται σε πλήρη τροχιά για να υπερβεί τους στόχους που έχουν τεθεί στο guidance (καθοδήγηση)  του 2024 (έσοδα +10% και  EBITDA +10-12%).

Για την Euroxx η Austriacard αποτελεί μία ποιοτική μετοχή μικρής κεφαλαιοποίησης (quality small cap), με ισχυρό management και  υγιή αύξηση λειτουργικών κερδών με ελκυστική αποτίμηση  (5 φορές  τον δείκτη EV/EBITDA και 8,8 φορές τον δείκτη P/E για το 2025).

Η αύξηση των εσόδων ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις προβλέψεις της Euroxx, λόγω του τετραπλασιασμού του κύκλου εργασιών στον τομέα των τεχνολογιών Ψηφιακού Μετασχηματισμού, με υποστήριξη από την υλοποίησης διάφορων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης (RRF) στην Ελλάδα. Τα a-EBITDA του ομίλου αυξήθηκαν στα 28,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο του 2024, σημειώνοντας άνοδο 11,2% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας ελαφρώς την εκτίμηση της Euroxx για 28 εκατ. ευρώ.

Από γεωγραφική άποψη, η ανάπτυξη τροφοδοτήθηκε από τη συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη στην Τουρκία και την περιοχή ΜΕΑ (Μέση Ανατολή και Αφρική), με συνολικά έσοδα 37,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 24,5% σε ετήσια βάση, ακολουθούμενα από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (CEE) και την περιοχή DACH (Γερμανία – Αυστρία – Ελβετία), με άνοδο 14,2%, στα 121,6 εκατ. ευρώ, αλλά και από τα υψηλότερα περιθώρια (17,7%) a-EBITDA στα 11,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Τα σήματα που εκπέμπει η Ευρώπη – Ζητείται σχέδιο για το Κυπριακό
Επικαιρότητα |

Τα σήματα που εκπέμπει η Ευρώπη στην Τουρκία - Ζητείται σχέδιο για το Κυπριακό

Η Τουρκία έχει επιβάλλει το ρόλο της, ως διαμεσολαβητής, πρώτα στις ΗΠΑ και εν συνεχεία στην ΕΕ, αποδεικνύοντας στις «μεγάλες δυνάμεις», ότι δεν θα επιτρέψει να την αγνοήσουν