Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, πλέον υποψήφια του δημοκρατικού κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, έκρινε χθες Πέμπτη ότι οι πολίτες της χώρας της είναι έτοιμοι να «γυρίσουν τη σελίδα» του Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια της πρώτης εφ’ όλης της ύλης τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε αφότου έλαβε το χρίσμα της παράταξης.

Κατηγορώντας τον ρεπουμπλικάνο τέως πρόεδρο ότι προώθησε πρόγραμμα το οποίο υποβάθμισε τον «χαρακτήρα και τη δύναμη» των Αμερικανών και «δίχασε το έθνος μας», η πολιτικός είπε «νομίζω πως ο κόσμος είναι έτοιμος να γυρίσει αυτή τη σελίδα», κατά τη διάρκεια της πολυαναμενόμενης συνέντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN (φωτογραφία, επάνω, με τον υποψήφιο αντιπρόεδρό της Τιμ Γουόλς).

Επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησής της πως είναι ανάγκη να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, και επαναβεβαίωσε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι» στον πόλεμο, που διανύει σήμερα την 329η ημέρα του.

UBS: Τράμπ ή Χάρις – Τι (θα πρέπει να) εύχονται οι επενδυτές στην Ευρώπη

«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα ν’ αμύνεται», όμως «το πώς το κάνει έχει σημασία», είπε. «Εχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί αθώοι Παλαιστίνιοι και πρέπει να καταφέρουμε να κλειστεί συμφωνία», επέμεινε η κυρία Χάρις.

Στην ερώτηση εάν, στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος τον Νοέμβριο, θα εξέταζε το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αναστολή παραδόσεων όπλων στο Ισραήλ, απάντησε «όχι».

Αναφέρθηκε στην έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, καταδικάζοντάς την και κατέστησε σαφές πως απορρίπτει κάθε «αλλαγή πολιτικής ως προς τους εξοπλισμούς».

«Δεν θα απαγορεύσω το fracking»

Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά πρόθεση ν’ απαγορεύσει την υδραυλική ρωγμάτωση, ή «fracking» — αμφιλεγόμενη μέθοδο εξόρυξης υδρογονανθράκων, την οποία καταγγέλλουν υπερασπιστές του περιβάλλοντος.

«Μπορούμε να πιστεύουμε και ν’ αναπτύσσουμε ακμάζουσα οικονομία, βασισμένη σε καθαρές μορφές ενέργειας, χωρίς ν’ απαγορεύσουμε την υδραυλική ρωγμάτωση», είπε η αντιπρόεδρος.

«Ως πρόεδρος, δεν θα απαγορεύσω το fracking», δήλωσε, μολονότι στο παρελθόν είχε ταχθεί εναντίον της τεχνικής αυτής, αντικείμενο διένεξης στην Πενσιλβάνια, πολιτεία-κλειδί.

Σ’ ότι αφορά στο πολιτικά εκρηκτικό ζήτημα της μετανάστευσης τόνισε ότι θα υπάρχουν «συνέπειες» για τους ανθρώπους που εισέρχονται παράτυπα στην επικράτεια των ΗΠΑ.

«Πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν συνέπειες. Εχουμε νόμους, που πρέπει να τηρούνται και να επιβάλλονται», σημείωσε. «Ως πρόεδρος θα εγγυηθώ την τήρηση των νόμων μας», εξήγγειλε η πρώην εισαγγελέας.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τουρκία: Τα σήματα που εκπέμπει η Ευρώπη – Ζητείται σχέδιο για το Κυπριακό
Επικαιρότητα |

Τα σήματα που εκπέμπει η Ευρώπη στην Τουρκία - Ζητείται σχέδιο για το Κυπριακό

Η Τουρκία έχει επιβάλλει το ρόλο της, ως διαμεσολαβητής, πρώτα στις ΗΠΑ και εν συνεχεία στην ΕΕ, αποδεικνύοντας στις «μεγάλες δυνάμεις», ότι δεν θα επιτρέψει να την αγνοήσουν