Πάτησε το κουμπί η διοίκηση της Cenergy Holdings για το εργοστάσιο της θυγατρικής της «Ελληνικά Καλώδια» στο Μέριλαντ στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα δημοσίευσε την πρόσκληση της συμμετοχής των μετόχων στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Cenergy Holdings, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου.

Cenergy Holdings: «Καλωδιώνεται» στις ΗΠΑ – Το νέο εργοστάσιο στο Μέριλαντ, τα σχέδια για δεύτερο και το άλμα στα EBITDA

Η Cenergy Holdings

Η διοίκηση της Cenergy Holdings με την πρόσκληση ζητά από τους μετόχους να εγκρίνουν την τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

Με το νέο άρθρο που προστίθεται η διοίκηση καλεί τους μετόχους να την εξουσιοδοτήσουν ώστε να προχωρήσει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι ποσού 200 εκατ. ευρώ για μία φορά εντός περιόδου πέντε ετών από τη δημοσιοποίηση του νέου καταστατικού.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή μετρητών.

Η ΕΓΣ θα πραγματοποιηθεί στο Βέλγιο, όπου είναι και η έδρα της εταιρείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Cenergy Holdings στο πλαίσιο των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων, εφόσον προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, υπάρχει η πρόθεση οι νέες μετοχές να προσφερθούν:

1.       Στο Βέλγιο και την Ελλάδα, μέσω προσφοράς στο κοινό και

2.       εκτός Βελγίου και Ελλάδας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με τη διαδικασία του βιβλίου προσφοράς (book building process).

Η Cenergy Holdings, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ανακοίνωση παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων, προτίθεται να προβεί σε κατανομή Νέων Μετοχών κατά προτεραιότητα σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας που θα συμμετάσχουν στην Ενδεχόμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Πέραν της ως άνω κατά προτεραιότητα κατανομής σε υφιστάμενους μετόχους μειοψηφίας, ο απώτερος στόχος της Εταιρείας θα είναι η διεύρυνση της διασποράς και η αύξηση της ρευστότητας της μετοχής.

Στην περίπτωση που η Cenergy Holdings προχωρήσει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, υπάρχει η πρόθεση τα έσοδα να χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της σχεδιαζόμενης κατασκευής μονάδας παραγωγής καλωδίων στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, καθώς και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και, στο βαθμό που κρίνεται απαραίτητο, περαιτέρω βελτιώσεις στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα.

Η εταιρεία διακρίνει, όπως αναφέρει, μία σημαντική ευκαιρία στην αγορά των ΗΠΑ που αποτελεί μια μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που παρουσιάζει παρόμοιες μακροχρόνιες τάσεις με τις υπόλοιπες βασικές αγορές δραστηριοποίησης του ομίλου, όπως είναι η αύξηση του πληθυσμού, η αστικοποίηση και ο αυξανόμενος αριθμός κέντρων δεδομένων, παράγοντες που αυξάνουν τη συνολική ζήτηση για ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις