Σταθερή πορεία ακολουθούν οι οικονομικές επιδόσεις της Intralot σύμφωνα με τα αποτελέσματα του α’ εξαμήνου που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ειδικότερα, κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €173,6 εκατ. (-0,9% σε σχέση με πέρυσι, περιλαμβανομένης της επίπτωσης €-10,3 εκατ. λόγω μεταβολής συναλλαγματικής ισοτιμίας στην Αργεντινή τον Δεκέμβριο του 2023).

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα

Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €59,5 εκατ. (-5,3% συγκριτικά με την περασμένη χρονιά), ενώ το περιθώριο EBITDA ανήλθε στο 34,3%.

Τα κέρδη EBT ανήλθαν σε €6,1 εκατ. κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 και το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) διαμορφώθηκε στα €4,6 εκατ. κέρδη, υψηλότερο κατά 4,4% σε σχέση με το Α’ εξάμηνο του 2023.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές για το Α’ εξάμηνο του 2024 διαμορφώθηκαν στα €45,0 εκατ.

Οι Επενδύσεις του Ομίλου κατά το Α’ εξάμηνο του 2024 ανήλθαν στα €11,7 εκατ.

Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του Α΄ εξαμήνου του 2024 ανήλθαν στα €85,4 εκατ.

Ο Προσαρμοσμένος Καθαρός Δανεισμός ανήλθε στα €338,2 εκατ. στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2024, μειωμένος  κατά €142,3 εκατ. σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2023.

O προσαρμοσμένος δείκτης Καθαρής Μόχλευσης στο τέλος του Α’ εξαμήνου του 2024 διαμορφώθηκε στο 2,7x. Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ο δείκτης Καθαρής Μόχλευσης διαμορφώθηκε στο 3,7x.

Στις 11 Ιουνίου 2024, η INTRALOT ανακοίνωσε την επιτυχή μετάβαση του συστήματος τυχερών παιχνιδιών της British Columbia Lottery Corporation (BCLC) στο καινοτόμο cloud οικοσύστημα LotosX Omni της INTRALOT. Το επίτευγμα αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την INTRALOT στη Βόρεια Αμερική, ενώ καθιστά τη BCLC μία από τις πρώτες λοταρίες στον κόσμο που υιοθετεί ένα σύστημα τυχερών παιχνιδιών βασισμένο εξ ολοκλήρου στο cloud.

Στις 26 Αυγούστου 2024, η INTRALOT Α.Ε. ανακοίνωσε την ενεργοποίηση της τριετούς επέκτασης του συμβολαίου της θυγατρικής της στην Ολλανδία, INTRALOT BENELUX BV, με την κρατική Λοταρία της Ολλανδίας, Nederlandse Loterij Organisatie (NLO), για τη συνέχιση της παροχής υπηρεσιών λειτουργίας και διαχείρισης του στοιχηματικού προϊόντος «TOTO» στο επίγειο δίκτυο της Λοταρίας. Το TOTO αποτελεί το εμπορικό σήμα αθλητικού στοιχήματος της NLO το οποίο διατίθεται μέσω ενός δικτύου λιανικής 4.000 σημείων. Η τριετής επέκταση του συμβολαίου έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Επίσης, στις 26 Αυγούστου 2024, η INTRALOT A.E. ανακοίνωσε την τριετή (3) επέκταση του συμβολαίου της θυγατρικής της στην Ιρλανδία, INTRALOT Ireland Ltd., με την Premier Lotteries Ireland DAC (PLI) έως το Νοέμβριο του 2027. Η επέκταση αυτή δίνει τη δυνατότητα στην INTRALOT να συνεχίσει να παρέχει το προηγμένο κεντρικό λοταριακό σύστημα της για τη λειτουργία της κρατικής Λοταρίας της Ιρλανδίας μέσω ενός δικτύου λιανικής 4.300 τερματικών της INTRALOT, εξυπηρετώντας επιπλέον τους παίκτες μέσω κινητού και διαδικτύου.

Το μήνυμα Κόκκαλη

Ο πρόεδρος του Ομίλου Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, δήλωσε σχετικά: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2024 επιβεβαιώνουν τη σταθερή πορεία της εταιρείας και τη διατήρηση των βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών στα επιθυμητά επίπεδα, παρά τις δυσμενείς συναλλαγματικές ισοτιμίες και την επίδραση της εποχικότητας. Με γνώμονα τη βελτιωμένη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου, η εταιρεία συνεχίζει να εγκαθιστά και να θέτει σε λειτουργία το νέο προηγμένο λοταριακό της σύστημα LotosX, αναπτύσσοντας περαιτέρω το συνολικό οικοσύστημα των οργανισμών διοργάνωσης τυχερών παιχνιδιών σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως ο Καναδάς.  Επιπλέον, αυτή την στιγμή διεκδικούμε έναν μεγάλο αριθμό ευκαιριών με προοπτικές στη Βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, ανανεώνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία μας με υφιστάμενους σημαντικούς πελάτες, όπως στην Ολλανδία και στην Ιρλανδία»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Cenergy Holdings: Πρόσκληση στους μετόχους για την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ
Επιχειρήσεις |

Cenergy Holdings: Αντίστροφη μέτρηση για την ΑΜΚ των 200 εκατ. – Η ΕΓΣ για τα κεφάλαια του εργοστασίου στις ΗΠΑ

Η Cenergy Holdings δημοσίευσε την πρόσκληση για την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 2 Οκτωβρίου με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για τη χρηματοδότηση του εργοστασίου στις ΗΠΑ