Μια μεγάλη επένδυση έκπληξη που επανατοποθετεί στην διεθνή τουριστική αγορά, ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία του Ομίλου, το Mitsis Grand Hotel της Ρόδου, ξεκινάει να υλοποιήσει το Mitsis Group.

Όμιλος Mitsis: Δύο νέα ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιό του

Το Mitsis Grand Hotel κλείνει αρχές Νοεμβρίου για ένα ολικό lifting και όταν ανοίξει μετά από ένα χρόνο εκτός από ανακαινισμένα δωμάτια και σουίτες θα διαθέτει και διαμερίσματα προς μίσθωση και πώληση. Παράλληλα σχεδιάζεται να αναβαθμισθούν όλες οι υποδομές της μονάδας ενώ θα διαθέτει εμπορικό κέντρο, χώρους τέχνης σε συνεργασία με διεθνή gallery, αθλητικούς χώρους, όπως γήπεδα τένις κ.λ.π.

Το Mitsis Grand Hotel κλείνει αρχές Νοεμβρίου για ένα ολικό lifting

Το Mitsis Grand Hotel

Ουσιαστικά το Mitsis Group σχεδιάζει να δημιουργήσει στο Mitsis Grand Hotel ένα νέο προορισμό που θα επηρεάσει εκθετικά όχι μόνο τον τουρισμό του σμαραγδένιου νησιού αλλά της χώρας συνολικά.

Η συνολική επένδυση ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωση της το ξενοδοχείο θα αποφέρει πολύ περισσότερα έσοδα στον Όμιλο. Όπως υπολογίζεται από 12 εκατ. έσοδα που πραγματοποιεί με την παρούσα κατάσταση θα πραγματοποιεί έσοδα ύψους 45 εκατ. ευρώ. Πολύ υψηλότερη θα είναι βέβαια και η κερδοφορία του η οποία το 2022 ανήλθε στα 2,01 εκατ. ευρώ.

Όλη η διοίκηση του Ομίλου εστιάζει αυτή την περίοδο στην επιτυχή ολοκλήρωση του σχεδιασμού δημιουργίας ενός νέου τοπόσημου για τη Ρόδο. Το Mitsis Group απέκτησε το Mitsis Grand Hotel Rhodes τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από διαγωνισμό από την Εθνική Τράπεζα καταβάλλοντας 50,1 εκατ. ευρώ. Ωστόσο το διαχειρίζονταν και τα προηγούμενα 18 χρόνια πριν την αγορά μετά από συμφωνία με την Τράπεζα. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε σημαντικές επενδύσεις στη μονάδα, επενδύσεις που με το νέο reposition θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. ευρώ.

Το Grand Hotel διαθέτει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά που θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο με την ολοκλήρωση της επένδυσης. Για παράδειγμα είναι ένα ultra-all-inclusive ξενοδοχείο και το μοναδικό παραλιακό 5* στην πόλη της Ρόδου. Είναι ένας συνδυασμός ξενοδοχείου πόλης με υπηρεσίες και εγκαταστάσεις θέρετρου, σε μια εξαιρετική τοποθεσία με θέα στη θάλασσα και σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία και σημεία ενδιαφέροντος της Ρόδου. Σήμερα το ξενοδοχείο προσφέρει 405 δωμάτια με θέα στη θάλασσα ή στους κήπους, ένα σύγχρονο γυμναστήριο, ένα σπα ευεξίας, μία εσωτερική και δύο εξωτερικές πισίνες, 6 εστιατόρια και 2 μπαρ, ένα πλούσιο πρόγραμμα αναψυχής, premium υπηρεσίες concierge και πολλαπλές επιβλητικές αίθουσες για τη φιλοξενία κοινωνικών ή εταιρικών εκδηλώσεων.

Η μεγάλη επένδυση στο Mitsis Grand Hotel Rhodes, είναι μέρος ενός ευρύτερου αναπτυξιακού προγράμματος του Ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό τοποθετείται η προσθήκη τον προηγούμενο Μάιο, δυο νέων ξενοδοχειακών μονάδων στο portfolio του στην Κέρκυρα, όπου ο Όμιλος εξαγόρασε το ‘Messonghi Beach Hotel’, 4* παραθαλάσσιο all-inclusive ξενοδοχειακό θέρετρο στην περιοχή της Μεσογγής και υπέγραψε 10ετή Συμφωνία Διαχείρισης Ακινήτου για το 3* παραθαλάσσιο all-inclusive ξενοδοχείο ‘Belvedere Hotel’ στην περιοχή του Άγιου Ιωάννη Περιστερών, δύο ακίνητα της οικογένειας Γεωργούλη.

Το ξενοδοχείο Mitsis N’U Piraeus Port στον Πειραιά που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο του Μεταξά στην οδό Αριστείδου, είναι μία από τις τελευταίες επενδύσεις που ξεχωρίζει η διοίκηση του Ομίλου. Το ξενοδοχείο διαθέτει 101 δωμάτια και σουίτες με πέντε διαφορετικούς τύπους δωματίων καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε επισκέπτη, business ή leisure. Το Mitsis N’U Piraeus Port είναι ένα αστικό lifestyle ξενοδοχείο 4* που βρίσκεται ακριβώς στο λιμάνι του Πειραιά, με την τέχνη να παίζει κεντρικό ρόλο στην εμπειρία των επισκεπτών, με έργα τέχνης από κορυφαίους Έλληνες καλλιτέχνες, τον Κώστα Βαρώτσο, τον Κωνσταντίνο Κακανιά και τον Cacao Rocks, προσφέροντας μια απροσδόκητη συνάντηση με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Το Μέγαρο Σλήμαν – Μελά

Ο όμιλος Μήτση έχει ξεκινήσει παράλληλα στην Αθήνα την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 36 εκατ. ευρώ για την αναμόρφωση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό του Μεγάρου Σλήμαν-Μελά, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου και του ιστορικού εστιατορίου που φιλοξενούνται σε αυτό και τη μετατροπή του υπολοίπου κτιρίου σε πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων.

Ο Όμλος ανεδείχθη ανάδοχος πλειοδοτικού διαγωνισμού του ΕΦΚΑ και στις 17/01/2023 υπεγράφη σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου, με διάρκεια 35 έτη και δικαίωμα παράτασης κατά 10 επιπλέον έτη.

Τεχνικά θέματα φαίνεται ωστόσο ότι υποχρέωσαν τον όμιλο να ζητήσεις παράταση για ένα χρόνο παίρνει για την η ολοκλήρωση της επένδυσης μέχρι 09.04.2027.

Επίσης στο επενδυτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται η ανάπτυξη ενός ξενοδοχείου στη Μύκονο και τριών στην περιοχή της Αφάντου στη Ρόδο όπως και την ανάπτυξη δύο ακόμη ξενοδοχειακών μονάδων και η ανακαίνιση της υπάρχουσας «Γαλήνη» στα Καμένα Βούρλα.

Ο όμιλος Μήτση με παρουσία 45 χρόνων στον ελληνικό τουρισμό διαθέτει σήμερα 23 ξενοδοχεία και 13 κέντρα Σπα και Θαλασσοθεραπείας στο χαρτοφυλάκιό του σε οκτώ προορισμούς της χώρας και συγκεκριμένα, στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Καμένα Βούρλα, την Κέρκυρα, την Κρήτη, την Κω, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός