Αν είστε ψηφιακός νομάδας ή απομακρυσμένος εργαζόμενος στον κλάδο της τεχνολογίας που αναζητάτε μια αλλαγή τοπίου, ίσως η Ισπανία είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς.

Αυτόν τον μήνα, οι τοπικές αρχές της Εξτρεμαδούρα ανακοίνωσε ότι προσφέρει έως και 15.000 ευρώ για να μετακομίσει κανείς στην περιοχή για τουλάχιστον δύο χρόνια, όπως γράφει το CNBC.

Ψηφιακοί νομάδες: Οι 3 κορυφαίες χώρες για να ζήσετε φέτος

Η αυτόνομη κοινότητα έχει έναν από τους χαμηλότερους πληθυσμούς στην Ισπανία και έχει διαθέσει 2 εκατομμύρια ευρώ για να δελεάσει τη μετεγκατάσταση 200 ψηφιακών νομάδων και εργαζομένων που δουλεύουν εξ αποστάσεως στην περιοχή.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει ότι οι επιχορηγήσεις προορίζονται για «διαθέσιμες κατοικίες, καλλιεργήσιμη γη και ό,τι είναι απαραίτητο για την επίσπευση της άφιξής τους».

Η ανακοίνωση αυτού του προγράμματος είναι μέρος ενός συνεχιζόμενου προγράμματος ενίσχυσης του πληθυσμού που ονομάζεται «Live in Ambroz», το οποίο αναφέρεται στην κοιλάδα Ambroz στην επαρχία του Cáceres. Το δελτίο Τύπου αναφέρει ότι η κοιλάδα «είναι μια από τις περιοχές που υποφέρει από συνεχή απώλεια πληθυσμού και υπηρεσιών».

Οι ισπανικές αρχές είπαν στο Euronews ότι οι αιτήσεις για τις επιχορηγήσεις αναμένεται να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο και μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μόλις είναι διαθέσιμες.

Η διαδικασία

Για να υποβάλει κάποιος αίτηση για επιχορηγήσεις, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

  • Δεν μπορείτε να έχετε ζήσει στην Εξτρεμαδούρα τους τελευταίους έξι μήνες.
  • Να είστε νόμιμος κάτοικος Ισπανίας και να έχετε ξένο αριθμό ταυτότητας.
  • Να εργάζεστε εξ αποστάσεως στον κλάδο της τεχνολογίας.

Υπήκοοι τρίτων χωρών, όπως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση, αλλά πρέπει να έχουν ήδη λάβει την ψηφιακή νομαδική βίζα της Ισπανίας.

Τα 15.000 ευρώ που παρέχονται θα δοθούν σταδιακά. Οι γυναίκες και όσες κάτω των 30 ετών επιλέγουν να ζήσουν σε μια πόλη με λιγότερους από 5.000 κατοίκους θα λάβουν 10.000 ευρώ και άλλες 8.000 ευρώ.

Μετά από δύο χρόνια, οι γυναίκες και εκείνες κάτω των 30 που επιλέξουν να μείνουν άλλον έναν χρόνο θα λάβουν μια δεύτερη πληρωμή 5.000 ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες 4.000 ευρώ.

Οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν εντός τριών μηνών εάν επιλεγούν να λάβουν τις επιχορηγήσεις.

Αφού επιλεγεί, ο αιτών πρέπει να εγγραφεί σε έναν δήμο στην Εξτρεμαδούρα για να λάβει πιστοποιητικό padrón εντός τριών μηνών.

Μετά από αυτό το βήμα, οι αιτούντες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να ζητήσουν την πληρωμή των επιχορηγήσεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή