Μείωσε κι άλλο το μερίδιο της στην αμερικανική τράπεζα Bank of America η Berkshire Hathaway, εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Γουόρεν Μπάφετ, καθώς προχώρησε στην πώληση μετοχών αξίας περίπου 845 εκατ. δολαρίων, όπως γνωστοποίησε στις ρυθμιστικές αρχές.

Η Berkshire, ο κορυφαίος μέτοχος της BofA, ανακοίνωσε ότι είχε πουλήσει περίπου 21,1 εκατομμύρια μετοχές της τράπεζας μεταξύ 28 Αυγούστου και 30 Αυγούστου.

Γουόρεν Μπάφετ: Πώς έπαιξε έξυπνα με το carry trade σε γεν και κέρδισε

Ο επενδυτικός όμιλος, που διευθύνεται από τον 94 χρόνο Μπάφετ,  ο οποίος χαίρει υψηλής αναγνώρισης ως ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο, έχει πουλήσει μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας που ξεπερνάνε τα 6 δισ. δολάρια, σε επτά γύρους πωλήσεων από τον Ιούλιο.

Ο Μπάφετ ξεκίνησε να επενδύει στην τράπεζα το 2011 όταν η Berkshire αγόρασε προνομιούχες μετοχές 5 δισ. δολαρίων. Αυτή η αγορά σηματοδότησε την εμπιστοσύνη του στην ικανότητα του CEO Brian Moynihan να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία της τράπεζας μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Ο Μπάφετ  τον Απρίλιο του 2023 μιλώντας στο CNBC είπε ότι του άρεσε ο Moynihan «εξαιρετικά» και δεν ήθελε να πουλήσει τις μετοχές της τράπεζας εκείνη την εποχή.

Η χρηματιστηριακή πορεία της Berkshire Hathaway

Οι μετοχές της BofA έχουν κερδίσει 21% μέχρι στιγμής φέτος, σε σύγκριση με άνοδο 22,6% στον S&P 500 Banks Index , η οποία παρακολουθεί την απόδοση των τραπεζών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Η Berkshire Hathaway στις 28 Αυγούστου έγινε  η πρώτη μη τεχνολογική εταιρεία της Wall Street με 1 τρισ. χρηματιστηριακή αξία. Η αγοραία αξία της Berkshire αυξήθηκε κατά περίπου 20% ετησίως από το 1965 έως πέρυσι – σχεδόν διπλάσια από την ετήσια απόδοση του S&P 500 εκείνη την εποχή. Αυτό έχει μετατρέψει τον Μπάφετ σε έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και ίσως τον πιο παραγωγικό επενδυτή ποτέ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή