
Με έως και 17 δωμάτια για τον καθαρισμό κάθε βάρδιας, η δουλειά της Φατιμά Αμαχμούντ στο ξενοδοχείο Moxy στο κέντρο της Βοστώνης μερικές φορές φαίνεται αδύνατη. Ήταν η στιγμή που βρήκε πολλές τρίχες σκύλου τριών ημερών κολλημένες στις κουρτίνες, το κάλυμμα και το χαλί. Ήξερε ότι δεν θα τελείωνε στα 30 λεπτά που υποτίθεται ότι θα χρειαζόταν για κάθε δωμάτιο.
Ο ιδιοκτήτης του σκύλου είχε αρνηθεί τον καθημερινό καθαρισμό του δωματίου, μια επιλογή που πολλά ξενοδοχεία έχουν ενθαρρύνει ως φιλική προς το περιβάλλον, αλλά είναι ένας τρόπος για να μειώσουν το κόστος εργασίας και να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις εργαζομένων από την πανδημία COVID-19, όπως εύστοχα εξηγεί σε ρεπορτάζ του το Associated Press.
BREAKING‼️ Local 19 DoubleTree and Signia hotel workers are ON STRIKE. Together we fight. Together we will win. 💪 pic.twitter.com/KvM81Bldn2
— UNITE HERE! Local 19 (@unitehere19) September 1, 2024
Οι συνδικαλιστές υπάλληλοι ξενοδοχείων, ωστόσο, έχουν δώσει σκληρό αγώνα για να αποκαταστήσουν τον καθημερινό καθαρισμό δωματίων σε μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, λέγοντας ότι έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλο φόρτο εργασίας ή σε πολλές περιπτώσεις λιγότερες ώρες και μείωση του εισοδήματος.
Η διαμάχη για την καθημερινή καθαριότητα έχει γίνει εμβληματική της απογοήτευσης για τις συνθήκες εργασίας μεταξύ των εργαζομένων σε ξενοδοχεία, οι οποίοι απολύθηκαν από τις δουλειές τους για μήνες κατά τη διάρκεια των διακοπών λειτουργίας της πανδημίας και επέστρεψαν σε μια αλλαγμένη βιομηχανία που αντιμετώπιζε χρόνιες ελλείψεις προσωπικού και εξελισσόμενες ταξιδιωτικές τάσεις.
One job should be enough‼️ pic.twitter.com/Oe7KXtaoOc
— UNITE HERE! Local 19 (@unitehere19) August 26, 2024
Ξενοδοχεία: 40.000 εργαζόμενοι διεκδικούν τα αιτήματά τους
Περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοι, εκπροσωπούμενοι από το σωματείο UNITE HERE, βρίσκονται σε δύσκολες διαπραγματεύσεις για συλλογικές συμβάσεις με μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των Hilton, Hyatt, Marriott και Omni, σχετικά με αιτήματα για υψηλότερους μισθούς και την αντιστροφή των περικοπών υπηρεσιών και προσωπικού της εποχής COVID-19. Τουλάχιστον 15.000 εργαζόμενοι έχουν μέχρι στιγμής ψηφίσει υπέρ της έγκρισης των απεργιών αυτό το φθινόπωρο, εάν δεν επιτευχθούν συμφωνίες μετά τη λήξη των συμβάσεων σε ξενοδοχεία σε 12 πόλεις, από τη Χονολουλού έως τη Βοστώνη.
Η πρώτη από τις απεργίες ξεκίνησε την Κυριακή, όταν περισσότεροι από 1.000 εργαζόμενοι αποχώρησαν από τη δουλειά τους για τρεις ημέρες σε τέσσερα ξενοδοχεία στη Βοστώνη και ένα στο Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ, ανέφερε το UNITE HERE.
Η εργατική αναταραχή έρχεται να υπενθυμίσει το δυσανάλογο και παρατεταμένο φόρο που πλήρωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 οι γυναίκες εργαζόμενες, ειδικά οι αφροαμερικάνες και οι ισπανόφωνες που υπερεκπροσωπούνται σε θέσεις εργασίας στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων. Αν και οι γυναίκες επέστρεψαν σε μεγάλο βαθμό στο εργατικό δυναμικό από τότε που επωμίστηκαν το μεγαλύτερο βάρος των αδειών από την εποχή της πανδημίας – ή που εγκατέλειψαν τις σπουδές τους για να αναλάβουν ευθύνες φροντίδας – αυτή η ανάκαμψη έχει καλύψει ένα χάσμα στα ποσοστά απασχόλησης μεταξύ των γυναικών με πτυχία κολεγίου και εκείνων χωρίς.
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία των ΗΠΑ απασχολεί περίπου 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου 196.000 λιγότερους εργαζόμενους από τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.
Η American Hotel And Lodging Association τονίζει ότι το 80% των ξενοδοχείων-μελών της αναφέρουν ελλείψεις προσωπικού και το 50% αναφέρει την καθαριότητα ως την πιο κρίσιμη ανάγκη πρόσληψης.
Είναι ένα εργατικό δυναμικό που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε έγχρωμες γυναίκες, πολλές από αυτές μετανάστριες και μεγαλύτερης ηλικίας, σύμφωνα με το UNITE HERE. Σχεδόν το 90% των οικονόμων σε κτίρια είναι γυναίκες, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στατιστικά στοιχεία.
«Είπαμε πολλές φορές στον διευθυντή ότι είναι πάρα πολύ για εμάς», είπε η Αμαχμούντ, που εργάζεται σε ξενοδοχείο που ήταν μεταξύ εκείνων όπου οι εργαζόμενοι έχουν εγκρίνει μια απεργία αλλά δεν την έχουν ακόμα πραγματοποιήσει.
Η πρόεδρος του UNITE HERE, Τζεν Μιλς χαρακτηρίζει τις διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις ως μέρος μιας μακροχρόνιας μάχης για την εξασφάλιση αποζημίωσης για τη διατήρηση της οικογένειας για τους εργαζόμενους στον τομέα των υπηρεσιών, ίση με τις πιο παραδοσιακά ανδροκρατούμενες βιομηχανίες.
«Η δουλειά της φιλοξενίας συνολικά είναι υποτιμημένη και δεν είναι τυχαίο ότι τη δουλειά την κάνουν δυσανάλογα γυναίκες και έγχρωμοι», είπε η Μιλς.
Το σωματείο ελπίζει να αξιοποιήσει την πρόσφατη επιτυχία του στη νότια Καλιφόρνια, όπου κέρδισε σημαντικές αυξήσεις μισθών, αυξημένες εργοδοτικές εισφορές στις συντάξεις και δίκαιες εγγυήσεις φόρτου εργασίας σε μια νέα σύμβαση με 34 ξενοδοχεία μετά από επαναλαμβανόμενες απεργίες. Βάσει αυτής της σύμβασης, οι οικονόμοι στα περισσότερα ξενοδοχεία θα κερδίζουν 35 $ την ώρα μέχρι τον Ιούλιο του 2027.
Ο Κέβιν Κάρεϊ, προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ένωσης ξενοδοχείων, λέει ότι τα ξενοδοχεία κάνουν ό,τι μπορούν για να προσελκύσουν εργαζόμενους.
Σύμφωνα με έρευνες της ένωσης, το 86% των ξενοδόχων έχει αυξήσει τους μισθούς τους τελευταίους έξι μήνες και πολλοί έχουν προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία με ωράρια ή διευρυμένες παροχές. Η ένωση λέει ότι οι μισθοί των εργαζομένων στα ξενοδοχεία έχουν αυξηθεί κατά 26% από την πανδημία.
«Τώρα είναι μια φανταστική στιγμή για να είσαι υπάλληλος ξενοδοχείου», ισχυρίστηκε είπε ο Κάρεϊ μιλώντας στο Associated Press.
Οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία λένε ότι η πραγματικότητα στο πεδίο είναι πιο περίπλοκη και διαμαρτύρονται ότι τα χρήματα που λαμβάνουν δεν τους φτάνουν για να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή…


Latest News

Η Coca Cola επαναλανσάρει το BodyArmor με στόχο την αναζωογόνηση των πωλήσεων
To προϊόν BodyArmor της Coca Cola θα αρχίζει να εμφανίζεται στα ράφια με τη νέα εφμάνιση αυτό τον μήνα

Προσεχώς και... Αudi θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ - Το σχέδιο της VW
Η παραγωγή αυτοκινήτων Audi στις ΗΠΑ θα αποτελέσει ένα βήμα ανάπτυξης στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου VW

Στροφή Toyota στην παραγωγή εντός ΗΠΑ - Τι σχεδιάζει με το κορυφαίο σε πωλήσεις RAV4
Η Τoyota διαθέτει 11 εργοστάσια στις ΗΠΑ, ανάμεσά τους εργοστάσια ανταλλακτικών αυτοκινήτων, και παρήγαγε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια οχήματα το 2024

Λευκός Οίκος: Θέτει υπό τον έλεγχο του ανεξάρτητες Αρχές – Τι ισχύει για την Fed
Τι προβλέπει η νέα καθοδήγηση από το Γραφείο Πληροφοριών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων

«Σύννεφα» στον ιταλικό οίκο μόδα Valentino - Πτώση κερδών 22% το 2024
Ο οίκος μόδας Valentino ανακοίνωσε μειωμένα λειτουργικά κέρδη, στα 246 εκατομμύρια ευρώ το 2024

Η Amazon είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τον εμπορικό πόλεμο από όσο νομίζουν οι επενδυτές
Περίπου το 25% των προϊόντων που πουλά απευθείας η Amazon προέρχονται από την Κίνα, εκτιμά η Morgan Stanley

Το διπλό μήνυμα Πάουελ: «Δεν θα σώσω τις αγορές»
Ο Αμερικανός τραπεζίτης διαψεύδει όσους μιλούν για Fed put και αγνοεί τον Ντόναλντ Τραμπ

Xειρόφρενο Κia στις αυξήσεις τιμών λόγω δασμών - Η ανησυχία για τα ανταλλακτικά
Τα εξαρτήματα εγείρουν ένα δύσκολο και περίπλοκο ζήτημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η νοτιοκορεατική Kia

Χοντραίνει η κόντρα Τραμπ - Πάουελ - Την απόλυσή του εξετάζει ο Λευκός Οίκος
Τι είπε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε ερώτηση δημοσιογράφου

Οι ΜμΕ στις αμερικανικές Τσαινατάουν «πληρωνουν» το μάρμαρο των δασμών Τραμπ
Οι κάτοικοι της Τσαϊνατάουν στο Κάτω Μανχάταν ξοδεύουν κάθε χρόνο 1,15 δισ. δολάρια σε προϊόντα και υπηρεσίες λιανικής πώλησης