Με πιο αργούς ρυθμούς αυξήθηκαν οι τιμές των νέων κατοικιών στην Κίνα αυξήθηκαν με βραδύτερους ρυθμούς τον Αύγουστο, σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Reuters.  Υπενθυμίζεται ότι η αγορά ακινήτων στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη βρίσκεται σε κρίση.

Η μέση τιμή για νέες κατοικίες σε 100 πόλεις αυξήθηκε κατά 0,11% σε σχέση με τον Ιούλιο, επιβραδύνοντας από την άνοδο 0,13% του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με στοιχεία από την China Index Academy της έρευνας ακινήτων.

Ρωσία: Τα μεγάλα εμπόδια στις συναλλαγές με την Κίνα λόγω κυρώσεων

Ο τομέας ακινήτων της Κίνας, σημαντικός πυλώνας της οικονομίας, από το 2021 περνάει από τη μια κρίση στην άλλη από το 2021, όταν η ρυθμιστική καταστολή της υψηλής μόχλευσης μεταξύ των κατασκευαστών προκάλεσε κρίση ρευστότητας.

Δεν αποδίδουν τα μέτρα

Η δέσμη μέτρων τόνωσης και χαλάρωσης που αποφασίστηκε και εφαρμόστηκε από τους  τοπικούς φορείς χάραξης πολιτικής δεν αποδίδουν το αναμενόμενο καθώς δεν έχουν ενισχύσει τις πωλήσεις ούτε έχουν αυξήσει την ρευστότητα.

Τον Αύγουστο 35 πόλεις ανακοίνωσαν ότι σημειώθηκε άνοδος στις τιμές των ακινήτων έναντι 38 τον προηγούμενο μήνα.

«Συνολικά, καθώς ο τομέας των ακινήτων εισέρχεται στην παραδοσιακή περίοδο αιχμής του «Χρυσού Σεπτέμβρη και του Ασημένιου Οκτώβρη», οι κατασκευαστές ακινήτων ενδέχεται να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για την προώθηση των πωλήσεων» ανακοίνωσε η China Index Academy.

«Σε συνδυασμό με την περαιτέρω εφαρμογή και αποτελεσματικότητα των υποστηρικτικών πολιτικών, η δραστηριότητα της αγοράς στις κεντρικές πόλεις αναμένεται να ανακάμψει ελαφρά βραχυπρόθεσμα» καταλήγει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα