Ο επικεφαλής της Εργατικής Ομοσπονδίας Histadrut, στο Ισραήλ,  Άρνον Μπαρ-Νταβίντ, ανακοίνωσε γενική απεργία για την Δευτέρα λόγω της αποτυχίας της κυβέρνησης να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα, δηλώνοντας ότι «μια συμφωνία είναι πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο».

Ισραήλ: Στριμωγμένος ο Νετανιάχου μετά τον θάνατο 6 ομήρων

Η απεργιακή κινητοποίηση θα ξεκινήσει στις 6 το πρωί και αυτή τη στιγμή προγραμματίζεται ως μονοήμερη απεργία, με τον Μπαρ-Ντάβιντ να λέει ότι οι αποφάσεις για μετά τη Δευτέρα θα ληφθούν αργότερα.

«Εβραίοι δολοφονούνται στα τούνελ της Γάζας. Είναι αδύνατο να το καταλάβουμε και πρέπει να το σταματήσουμε», δηλώνει σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση με το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών στο Τελ Αβίβ.

Αφού μίλησε με διάφορους αξιωματούχους ασφαλείας, ο ηγέτης του εργατικού συνδικάτου δήλωσε ότι πιστεύει πως η συμφωνία έχει κολλήσει «λόγω πολιτικών εκτιμήσεων» και υποστηρίζει ότι λόγω της πολιτικής πόλωσης «δεν είμαστε πλέον ένας λαός, είμαστε στρατόπεδο εναντίον στρατοπέδου» και «πρέπει να επαναφέρουμε το κράτος του Ισραήλ».

«Παίρνουμε σακούλες με νεκρούς αντί για συμφωνία. Έχω καταλήξει ότι μόνο η παρέμβασή μας μπορεί να συγκινήσει όσους πρέπει να μετακινηθούν από τις θέσεις τους», δηλώνει.

«Καλώ τον λαό του Ισραήλ να βγει στους δρόμους απόψε και αύριο και όλοι να συμμετάσχουν στην απεργία», πρόσθεσε.

Σε απεργία καλεί στο Ισραήλ και το Φόρουμ των ομήρων – αγνοούμενων

Το Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών νωρίτερα σήμερα κάλεσε τους πολίτες της χώρας «να συμμετάσχουν σε μια μαζική διαδήλωση, απαιτώντας πλήρη παύση λειτουργίας της χώρας» και κάλεσε το ισχυρό εργατικό συνδικάτο Histadrut να πραγματοποιήσει μαζική απεργία τη Δευτέρα. Το κάλεσμά του έγινε δεκτό από το Ισραηλινό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα σε 200 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας, καθώς και τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Γερ Λάπιντ.

Οι δήμοι του Τελ Αβίβ, του Kfar Saba και του Givatayim ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην πανεθνική απεργία για την υποστήριξη των οικογενειών ομήρων αύριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα