Μετά κόπων κρατά το θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο για ακόμη μία φορά έχει τις τράπεζες να ανακόπτουν την ανοδική προσπάθεια των περισσοτέρων τίτλων του, ενώ οι συναλλαγές επέστρεψαν στο γνώριμο… χαμηλό ύψος μετά την έκρηξη του rebalancing της Παρασκευής.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,26% στις 1.434,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.485,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,08% στις 1.264,63 μονάδες.

Deutsche Bank: Πώς αντέδρασε το ΧΑ στο παγκόσμιο sell off του Αυγούστου

Τρεις ώρες επιλεκτικών κινήσεων

Η αγορά χρειάστηκε τρεις ώρες για να καταφέρει να διακινήσει 5 εκατ. τεμάχια, επιστρέφοντας στην εσωστρέφεια μετά το rebalancing της Παρασκευής. Βέβαια, τις συναλλαγές επηρεάζει και η σημερινή αμερικανική αργία, εν τούτοις η πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου δεν φαίνεται να φέρνει προς ώρας νέες ισορροπίες στην αγορά και αύξηση του ενδιαφέροντος.

Φαίνεται ότι οι δύο εβδομάδες συσσώρευσης στην αγορά έχουν επηρεάσει την αποφασιστικότητα των αγοραστών. Για να μπορέσει ο γενικός δείκτης όμως να σπάσει την πλάγια γραμμή πρέπει να κατοχυρώσει τις 1.447 μονάδες, οι οποίες θα δώσουν ώθηση στους αγοραστές τις 1.500 μονάδες. Η κοντινή στήριξη είναι στις 1.425 μονάδες, η απώλεια της οποίας μπορεί να δώσει κίνηση προς τις 1.373 μονάδες.

Στον FTSE 25, οι 3.500 και 3.524 μονάδες είναι η αντίσταση στην παρούσα που κατοχύρωση θα δώσει περαιτέρω τάση προς τις 3.580 μονάδες. Οι 3.467 μονάδες είναι κοντινή στήριξη στην παρούσα που διάσπαση μπορεί να βγάλει πωλητές. Σύμφωνα με την Fast Finance, ο τραπεζικός συνεχίζει να είναι κλειδί για την συνέχεια μιας και σε πρώτη φάση χρειάζεται κλείσιμο πάνω από τις 1.271 και σε δεύτερη κατοχύρωση των 1.293 μονάδων σε κλείσιμο για να στοχεύσουμε τις 1.350 μονάδες. Αντιθέτως μία διάσπαση των 1.247 μονάδων θα βγάλει νέους πωλητές.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Σαράντης σημειώνουν άλμα πάνω από 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Aegean, Πειραιώς και Λάμδα. Ήπια ανοδικά κινούντια οι ΕΛΧΑ, Cenergy, Alpha Bank, Titan, Jumbo, ΔΕΗ, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή.

Στον αντίποδα, η Autohellas και η Eurobank σημειώνουν απώλειες 1,57% και 1,11% αντίστοιχα, ενώ ήπια πτωτικά κινούντια οι ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Μυτιληναίος, Coca Cola και ΔΑΑ. Χωρίς μεταβολή είναι οι Ελλάκτωρ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών