«Η εταιρεία αναζητά τρόπους να κλείσει εργοστάσια και σχεδιάζει απολύσεις. Θα αντισταθούμε! ».

Με τον τρόπο αυτο αντέδρασε η Ντιανιέλα Καβάλο, η επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων της Volkwagen στην ανακοίνωση των σχεδίων της εταιρείας για πιθανό κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία.

Volkswagen: Προειδοποιεί για κλείσιμο εργοστασίων στη Γερμανία

Η ίδια ανέφερε σε σημείωμα που κυκλοφόρησε στους εργαζόμενους ότι ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας VW Thomas Schäfer «παραδέχθηκε» τη Δευτέρα ότι οι προγραμματισμένες εξοικονομήσεις είχαν μείνει πολύ πίσω, ωθώντας τη μάρκα στο κόκκινο.

«Ως αποτέλεσμα, πρόσθεσε η Ντιανιέλα Καβάλο, το εκτελεστικό συμβούλιο θέτει τώρα υπό αμφισβήτηση τα γερμανικά εργοστάσια, τις εσωτερικές συλλογικές συμβάσεις μισθών της VW και το πρόγραμμα διασφάλισης των θέσεων εργασίας που τρέχει μέχρι το τέλος του 2029».

Αντιδράσεις και προϊστορία

Η VW απασχολεί περίπου 650.000 εργαζόμενους παγκοσμίως, εκ των οποίων σχεδόν 300.000 στη Γερμανία. Οι μισές έδρες στο εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας κατέχονται από εκπροσώπους των εργαζομένων και το γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας – το οποίο κατέχει το 20% των μετοχών – παίρνει συχνά το μέρος των συνδικαλιστικών οργάνων.

Προηγούμενες «συγκρούσεις» ανάμεσα στη διοίκηση και τους εκπροσώπους των εργαζομένων τερμάτισαν ή συντόμευσαν τη θητεία κορυφαίων στελεχών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην CEO Bernd Pischetsrieder, του πρώην επικεφαλής της μάρκας VW Wolfgang Bernhard και περισσότερου Herbert Diess, του προκατόχου του Blume ως CEO.

Και οι τρεις προσπάθησαν να προωθήσουν την αποτελεσματικότητα ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις της VW που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή