Αγωγή αποζημίωσης ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Λονδίνο κατά της περιουσίας του Μάικ Λιντς δήλωσε ότι σκοπεύει να ασκήσει η Hewlett Packard Enterprise Co. παρά τις δυσάρεστες εξελίξεις μετά το ναυάγιο στη Σικελία.

Λίγο περισσότερο από μία εβδομάδα μετά την ανάσυρση των σορών του Λιντς και της 18χρονης κόρης του, Χάνα, από το ναυάγιο του βυθισμένου γιοτ του, η αμερικανική εταιρεία δήλωσε ότι σκοπεύει να εισπράξει οποιαδήποτε αποζημίωση επιδικαστεί από δικαστήριο του Λονδίνου.

Μάικ Λιντς: Οι ανατροπές της ζωής του και το θεώρημα που τον καθόρισε

Η HPE κέρδισε τη βρετανική αστική υπόθεση σχετικά με την κατάρρευση της Autonomy Corp. του Λιντς και περιμένει τη δικαστική απόφαση για τα ποσά που της οφείλονται. «Πρόθεση της HPE είναι να ακολουθήσει τη διαδικασία μέχρι την ολοκλήρωσή της», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της τη Δευτέρα, όπως τονίζει το Bloomberg.

Η απόφαση να προχωρήσει η HPE κατακρίθηκε από πολλούς, καθώς ενώ μια βρετανική αστική αγωγή εξασφαλίζει αυτόματα ότι η υπόθεση περνά στην περιουσία του εναγόμενου σε περίπτωση θανάτου, η προοπτική της διεκδίκησης των χρημάτων είναι πιθανό να είναι βαθιά αντιδημοφιλής μετά την τραγωδία.

Εκπρόσωπος της οικογένειας του Λιντς αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg, παρά το γεγονός πως οι Times του Λονδίνου αναφέρθηκαν στο άκομψο της υπόθεσης.

Η Hewlett Packard Enterprise ζητούσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Λιντς και τον επικεφαλής των οικονομικών του, αλλά ο δικαστής είχε προειδοποιήσει ότι ήταν πιθανό να πάρει σημαντικά λιγότερα από αυτά.

Μάικ Λιντς: Η πικρή ιστορία της Autonomy

Η Autonomy ήταν η εταιρεία λογισμικού που ίδρυσε το 1996 και πούλησε στη Hewlett Packard για 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011, κερδίζοντας 800 εκατομμύρια δολάρια. Ύστερα από αυτό, κάποιοι τον αποκαλούσαν «Βρετανό Μπιλ Γκέιτς». Απέσπασε διακρίσεις: ΟΒΕ, θέση στα διοικητικά συμβούλια του BBC και της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και συμβουλευτικό ρόλο στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν ότι θα βρισκόταν σε ένα κελί φυλακής αντιμέτωπος με ποινή μεγαλύτερη των 2ο χρόνων πίσω από τα κάγκελα, όπως γράφει χαρακτηριστικά o Economist.

Κατηγορούμενος από την HP ότι χρησιμοποίησε «σοβαρές λογιστικές παρατυπίες» για να διογκώσει την αξία της Autonomy, ο Μάικ Λιντς τέθηκε υπό κράτηση και εκδόθηκε στην Αμερική με χειροπέδες. Αντιμετωπίζοντας 15 κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας, κρατήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πολυετής δικαστική μάχη, που πυροδοτήθηκε από την πώληση της Autonomy, θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις απάτης της Silicon Valley. Συνολικά, η HPE ζητούσε 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Λιντς και τον επικεφαλής των οικονομικών του, αλλά ο δικαστής είχε προειδοποιήσει ότι ήταν πιθανό να πάρει σημαντικά λιγότερα από αυτά.

Ο επιχειρηματίας έχασε τη ζωή του αφού το πολυτελές γιοτ του ναυάγησε σε κακοκαιρία στα ανοικτά των ακτών της Σικελίας. Γιόρταζε την αθώωσή του από τις ποινικές κατηγορίες των ΗΠΑ με μια μικρή ομάδα συμβούλων όταν χτύπησε η καταιγίδα. Η σύζυγός του, Angela Bacares, κατάφερε να γλιτώσει τη ζωή της, ενώ η άλλη κόρη του Λιντς δεν βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σκάφος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή