Εγκρίθηκε το αίτημα του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρη για πρόωρη αποφυλάκιση από τις αλβανικές φυλακές.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο του Φίερι ανακοίνωσε ενέκρινε το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για πρόωρη αποφυλάκιση του με τον περιοριστικό όρο της διατήρησης τηλεφωνικής επικοινωνίας με το αστυνομικό τμήμα της Χιμάρας.

Ήταν για 16 μήνες κρατούμενος

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα από τον περασμένο Ιούλιο όπως δικαιούται σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία εφόσον έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Η εξέταση του αιτήματος από το αρμόδιο δικαστήριο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Ιουλίου, όμως το δικαστήριο επικαλέστηκε κόλλημα εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών, και ανέβαλε τη δική για σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης παρέμεινε κρατούμενος περίπου 16 μήνες και η ποινή του αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

«Θέλω να ασχοληθώ με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας»

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, αναφερόμενος στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή, ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε πως οι προτεραιότητές του είναι να μάθει τις αρμοδιότητες. «Θα ασχοληθώ με το να φωτίσω τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά θέλω να ασχοληθώ με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας», είπε.

Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να πολιτευτώ στην Ελλάδα, είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. «Δυστυχώς αυτές οι πραξικοπηματικές ενέργειες μας ανάγκασαν να έχουμε μία απάντηση. Η απάντηση νομίζω ήταν η πιο κατάλληλη», είπε.

Πρόσθεσε επίσης πως είναι «ένα θέμα που ήθελαν να το κάνουν διμερές οι αλβανικές αρχές με την κίνησή του ο πρωθυπουργός το έκανε ευρωπαϊκό κι έτσι κανείς πια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ευρώπη χωρίς να γίνεται σεβαστό το κράτος Δικαίου, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να υπάρξει».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα