Απορρίφθηκε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η νέα αίτηση αποφυλάκισης του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Και αυτό παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελέως που είχε εισηγηθεί να γίνει δεκτή η αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, και της απελευθέρωσής του με περιοριστικούς όρους.

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Νέο αίτημα αποφυλάκισης για την υπόθεση της Folli Follie

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αιτήθηκε πριν από μερικές ημέρες την αποφυλάκισή του, ζητώντας κατά πληροφορίες την κατ’ οίκον έκτιση της ποινής του ή την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους (π.χ.«βραχιολάκι»).

Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Ποινή κάθειρξης 11 ετών

Να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του τον περασμένο Ιούνιο, μόλις ανακοινώθηκε η ποινή φυλάκισης του για 11 χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστήριο ωστόσο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα καθώς έκρινε ότι εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαπράξει παρόμοιες πράξεις.

Στο… σπίτι Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου

Υπενθυμίζεται ότι πολυετείς ποινές κάθειρξης για την υπόθεση της Folli Follie επιβλήθηκαν και στους γονείς του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου για την εμπλοκή τους στην υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, Δημήτρης Κουτσολιούτσος και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 17 ετών και 10 ετών αντίστοιχα.

Ο Δημήτρης και η Καίτη Κουτσολιούτσου

Ωστόσο, η έδρα του δικαστηρίου έκανε δεκτό σχετικά αίτημα του δικηγόρου τους, για κατ’ οίκον έκτιση της ποινής τους λόγω… προχωρημένης ηλικίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η οικογένεια Κουτσολιούτσου ήταν από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση παραποίησης των οικονομικών καταστάσεων της Folli Follie επί σειρά ετών, μέσω της οποίας ζημιώθηκαν μεταξύ άλλων ομολογιούχοι και μικρομέτοχοι της εταιρείας.

Συνολικά 11 κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο με τις εξής κατηγορίες:

  • Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης
  • πλαστογραφία από κοινού από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ
  • απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενηθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ
  • χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση
  • νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση κ.α.

Η ρουκέτα του QSM

Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018. Με μια έκθεση –κόλαφο του αμερικάνικου fund QSM που έσκασε σαν «βόμβα» και αμφισβητούσε την οικονομική και εμπορική θέση του ομίλου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών