Ηλεκτρικά οχήματα Mini Cooper SE ανακαλεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW  λόγω προβλημάτων στις μπαταρίες τους,  τα οποία ενδέχεται να επηρεάσουν περισσότερα από 140.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters τη Δευτέρα.

Περίπου 39.000 οχήματα θα μπορούσαν να επηρεαστούν στη Γερμανία, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν γνωστά ατυχήματα ή τραυματισμοί σε αυτό το πλαίσιο.

ΒΜW: Για πρώτη φορά μπροστά απο την Tesla στις πωλήσεις EV

Προβλήματα στο σύστημα μπαταρίας μπορεί να οδηγήσουν σε υπερθέρμανση. «Δεν μπορεί να αποκλειστεί πυρκαγιά οχήματος, ακόμη και όταν το όχημα είναι σταθμευμένο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το λογισμικό του αυτοκινήτου περιέχει μια διαγνωστική λειτουργία που αναγνωρίζει μια δυσλειτουργία της μπαταρίας και ειδοποιεί τον οδηγό. Οι πελάτες που έλαβαν το μήνυμα καλούνται να επισκεφτούν έναν συνεργάτη της Mini καταλήγει η εταιρεία.

H ευρωπαϊκή αγορά

Νωρίτερα τον Αύγουστο η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προχώρησε σε ανάκληση 720.796 οχήματων στις ΗΠΑ  λόγω ανησυχιών για βραχυκύκλωμα. Οπως ανακοίνωσε  η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας, (NHTSA) το πρόβλημα και ο λόγος για την ανάκληση είναι «Ένας ακατάλληλα σφραγισμένος ηλεκτρικός σύνδεσμος στην αντλία νερού που μπορεί να εκτεθεί σε νερό και βραχυκύκλωμα.»

Η BMW πρωτοστάτησε στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία (BEV) για πρώτη φορά, ξεπερνώντας την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς JATO Dynamics.

Ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων πούλησε 14.869 αυτοκίνητα BEV τον Ιούλιο, περίπου 300 περισσότερα από την Tesla τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Κλιματική αλλαγή: Μετά την κρίση χρέους η Ελλάδα μπροστά σε μια νέα κρίση
Green |

Μετά την κρίση χρέους η Ελλάδα μπροστά σε μια νέα κρίση

Συγκλονιστικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο θα έχει στο άμεσο μέλλον η κλιματική αλλαγή. Η περίπτωση της Ελλάδας που βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με ακόμη μια οικονομική δοκιμασία.