![Θεοδωρικάκος: Ακολουθούμε την πιο σκληρή πολιτική στην Ευρώπη για τον έλεγχο των τιμών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/06/nps048801609852617.jpg)
«Η κυβέρνηση εργάζεται για να αυξήσει όσο γίνεται περισσότερο το εισόδημα των πολιτών, ενισχύοντας τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος η και διευκρίνισε πως η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος είναι υπόθεση όλης της κυβέρνησης, όχι μόνο ενός υπουργού.
«Όσο είναι οι αυξήσεις στα τρόφιμα είναι και οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό» επισήμανε, μιλώντας στον Real FM, ο κ. Θεοδωρικάκος και εξήγησε την πολιτική του υπουργείου Ανάπτυξης για τον πληθωρισμό τροφίμων και βασικών ειδών διαβίωσης που είναι στην αρμοδιότητά του.
«Ακολουθούμε την πιο σκληρή νομοθεσία που υπάρχει στην Ευρώπη για τον έλεγχο των τιμών. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, και τους ζητήσαμε να μειώσουν το μεσοσταθμικό κέρδος για να στηρίξουν όσους έχουν ανάγκη. Ψηφίσαμε νόμο με τον οποίο απαγορεύεται στις επιχειρήσεις να έχουν κέρδος μεγαλύτερο από εκείνο που είχαν τον Δεκέμβριο του 2021, θέμα για το οποίο ελέγχει η ΔΙΜΕΑ 26 μεγάλες εταιρείες σε χιλιάδες κωδικούς».
Πληθωρισμός: Γιατί δεν πέφτουν οι τιμές
Θεοδωρικάκος: Πενταπλασιάστηκαν τα πρόστιμα
Είπε ακόμη ότι με νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης πενταπλασιάστηκαν τα πρόστιμα και προχωρά η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
«Το ότι για τέταρτο συνεχόμενο μήνα πέφτουν οι τιμές είναι πολύ θετική είδηση όπως και το ότι αποδίδει το καλάθι του μαθητή” σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και υπογράμμισε πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας είναι 1,8% έναντι 2,4% που είναι ο μέσος όρος στην Ε.Ε. «Η πολιτική μας έχει αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Καταστροφολογία
Ο υπουργός Ανάπτυξης στάθηκε και στην απέραντη καταστροφολογία, όπως χαρακτηριστικά είπε, που χρησιμοποιείται από την αντιπολίτευση για να καλυφθούν τα αδιέξοδά της. Επιχειρείται μία τρομοκρατία, συνέχισε και ανέφερε ως παράδειγμα τη σφαγή 10 χιλιάδων προβάτων τον Αύγουστο και τις δηλώσεις ορισμένων που έλεγαν ότι θα υπάρχουν ελλείψεις και θα ανέβουν οι τιμές.
«Όλοι μαζί ως καταναλωτές πρέπει να βάλουμε πλάτη επιλέγοντας αυτό που μας συμφέρει: το φθηνότερο και το καλύτερο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος και ανακοίνωσε πως εξετάζονται μέτρα για περισσότερες εναλλακτικές στους πολίτες, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση στους παραγωγούς΄.
«Κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να μειώνονται οι κοινωνικές ανισότητες και να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, έχουμε δρόμο μπροστά μας, όπως και σημαντικές επιτυχίες μέχρι στιγμής» ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο υπουργός Ανάπτυξης.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Ταμείο Μικροπιστώσεων: Ανοίγει νέα πηγή χρηματοδότησης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/stournaras-mikropistwseis-600x400.jpg)
Φορέας – «γέφυρα» για τις χρηματοδοτήσεις σε μικρομεσαίους – Τα δάνεια από το Ταμείο Μικροπιστώσεων
Το Ταμείο Μικροπιστώσεων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας θα καλύψει το κενό χρηματοδοτήσεων στους μικρομεσαίους μέχρι τη δραστηριοποίηση ιδιωτικών ιδρυμάτων
![Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/ot_enoikia241-600x352.png)
Στέγαση: Ακριβά ενοίκια σε 26 ευρωπαικές πόλεις- Η θέση της Αθήνας
Πανευρωπαϊκή έρευνα του EDJnet δείχνει πόσο πρέπει να πληρώσουν οι ενοικιαστές για ένα διαμέρισμα, σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις. Προσθέσαμε την Αθήνα, και τα συμπεράσματα είναι αποκαρδιωτικά.
![Ταμείο Μικροπιστώσεων: 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/tameio-mikropistoseon-600x400.jpg)
Παρουσιάστηκε το Ταμείο Μικροπιστώσεων - 80 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της πολύ μικρής επιχειρηματικότητας
Το νέο Ταμείο Μικροπιστώσεων αποτελεί «ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέψει τις προκλήσεις σε ευκαιρίες», τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας
![Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/theodorikakos-papadimas-600x410.jpg)
Θεοδωρικάκος: Με 370 εκατ. ευρώ αναβαθμίζουμε τις υποδομές έρευνας και καινοτομίας
Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή δύο κτιρίων του ΙΙΒΕΑΑ, έργο συνολικού προϋπολογισμού 20 εκατ. ευρώ
![Ασφαλιστικές εισφορές: Μείωση του κόστους των υπερωριών προαναγγέλλει η κυβέρνηση](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/kerame-600x400.jpg)
Έρχονται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τις υπερωρίες – Το σχέδιο
Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως ανήγγειλε για τις ασφαλιστικές εισφορές τη μείωση τους μετά την άνοδο των δηλωμένων υπερωριών
![Εθνική Τράπεζα: Σε πείσμα των καιρών, οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/09/exports-600x400.jpeg)
Οι ελληνικές εξαγωγές μπορούν να επιταχύνουν το 2025 - Τι δείχνει ανάλυση της ΕΤΕ [γραφήματα]
Με τις ελληνικές εξαγωγές να ψάχνουν ακόμα τα σταθερά πατήματα τους, καταλυτική κρίνεται η πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας
![Κεφαλαιαγορά: Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται – Τι είπε ο Χατζηδάκης](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/photo_2025-02-11_13-12-55-600x400.jpg)
Οι 3+8 αλλαγές που έρχονται για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς
Επεκτείνονται τα κίνητρα των «angel investors» και για τις επενδύσεις στην εναλλακτική αγορά
![Χατζηδάκης: Το πακέτο – μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/10/hatzidakis-600x398.jpeg)
Χατζηδάκης: Νέο πακέτο - μέτρων για Χρηματιστήριο και crypto
Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών παρουσίασε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της Κεφαλαιαγοράς
![Ληξιπρόθεσμα χρέη: Πάνω από 3 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ofeiles-1-600x352.jpg)
Πάνω από 3 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα του Δημοσίου προς την αγορά
Οι περισσότερες οφειλές αφορούν τον τομέα της υγείας καθώς το συνολικό ποσό των ανείσπρακτων οφειλών των νοσοκομείων ανήλθε σε 1,16 δισ. ευρώ και του ΕΟΠΥΥ στα 208 εκατ. ευρώ
![ΚΕΦΙΜ: Στην 23η θέση μεταξύ των 27 χωρών της ΕΕ, η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/11/xrimata3-2-600x473.jpg)
Ουραγός η Ελλάδα στο ελεύθερο εμπόριο – Η μελέτη του ΚΕΦΙΜ
Οι χώρες με την καλύτερη επίδοση στην ΕΕ είναι η Ολλανδία και η Μάλτα, ενώ χαμηλότερα από την Ελλάδα βρίσκονται η Κροατία, η Σλοβενία, η Πολωνία, και η Βουλγαρία.