Η Huawei ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση παρουσίασης προϊόντος αυτόν τον μήνα λίγες ώρες μετά την Apple και την ετήσια εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του νέου iPhone καθώς ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας θέλει να ανταγωνιστεί τον αμερικανικό κολοσσό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στις 14:30 ώρα Πεκίνου, ανακοίνωσε η Huawei σε μια ανάρτηση σε κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα.

Η Huawei ανοίγει καταστήματα flagship δίπλα από αυτά της Apple στην Κίνα

Σημειώνεται ότι η ώρα της παρουσίασης της Huawei συμπίπτει με αργά το απόγευμα στις 9 Σεπτεμβρίου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της Apple.

Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει στη δική της εκδήλωση τη νέα σειρά iPhone 16. Δεν είναι σαφές τι σχεδιάζει να παρουσιάσει η Huawei στη δική της εκδήλωσή της. Ο Richard Yu, ο οποίος ηγείται της ομάδας καταναλωτικών τεχνολογικών προϊόντων και αυτοκινητοβιομηχανίας της Huawei, είπε ότι «το κορυφαίο, καινοτόμο και… ενοχλητικό προϊόν της εταιρείας είναι εδώ», σύμφωνα με μετάφραση από τα κινεζικά της ανάρτησής του στο Weibo τη Δευτέρα.

«Αυτό είναι ένα προϊόν εποχής που κάποιοι σκέφτηκαν, αλλά δεν μπορούν να το φτιάξουν», συνεχίζει ο Yu. Το στέλεχος της κινεζικής εταιρείας πρόσθεσε ότι μετά από πέντε χρόνια επένδυσης, η Huawei «μετέτρεψε την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια η Huawei υπήρξε ο μεγαλύτερος παίκτης παγκοσμίως στην αγορά smartphone, αλλά η επιχείρηση τηλεφώνων της δέχτηκε σοβαρά πλήγματα από τις αμερικανικές κυρώσεις που της απέκοψαν την πρόσβαση στους πιο πρόσφατους ημιαγωγούς της αγοράς.

Η επαναφορά της Huawei έχει προκαλέσει δυσκολίες στην Apple στην κινεζική αγορά. Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone έχασε τη θέση της μεταξύ των πέντε κορυφαίων προμηθευτών smartphone στην Κίνα το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys. Εν τω μεταξύ, η Huawei είδε τις αποστολές smartphone στην Κίνα το β’ τρίμηνο να αυξάνονται κατά 41% από έτος σε έτος, την ταχύτερη μεταξύ των πέντε κορυφαίων εμπορικών σημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία