Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ και βασικά στελέχη της ηγετικής ομάδας της αμερικανικής εταιρείας πρόκειται εντός του Σεπτεμβρίου να παρουσιάσουν στο διοικητικό συμβούλιο ολοκληρωμένο σχέδιο για τον περιορισμό των περιττών δραστηριοτήτων και την ανανέωση των κεφαλαιουχικών δαπανών.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters, το σχέδιο θα περιλαμβάνει ιδέες για το πώς θα μειωθεί το συνολικό κόστος πουλώντας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της μονάδας τσιπ Altera, που η Intel δεν μπορεί πλέον να αντέξει οικονομικά.

Τι πάει λάθος στην Intel; – Από την κορυφή των ημιαγωγών σε ουραγό

Ο Γκέλσινγκερ και τα υπόλοιπα μεγαλοστελέχη της Intel αναμένεται να παρουσιάσουν το σχέδιο σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου στα μέσα Σεπτεμβρίου, αναφέρουν οι πηγές του δημοσιεύματος.

Όχι στα σχέδια διάσπασης

Ωστόσο, η προτάσεις που θα παρουσιαστούν δεν θα περιλαμβάνουν σχέδια διάσπασης των δραστηριοτήτων της Intel και πώληση της συμβατικής κατασκευαστικής δραστηριότητας ή των δραστηριοτήτων χυτηρίου σε αγοραστή όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Παρόλα αυτά, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η παρουσίαση, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων γύρω από τις παραγωγικές της δραστηριότητες, δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και μπορεί να αλλάξει πριν από τη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι η Intel έχει ήδη διαχωρίσει τις δραστηριότητες χυτηρίου και τις δραστηριότητες σχεδιασμού. Η εταιρεία έχει διαχωρίσει τις εν λόγω δραστηριότητες ώστε να διασφαλίσει ότι οι πιθανοί πελάτες του τμήματος σχεδιασμού δεν θα έχουν πρόσβαση στα τεχνολογικά μυστικά των πελατών που χρησιμοποιούν τα εργοστάσια της Intel, γνωστά ως fabs, για την κατασκευή των τσιπ τους.

Η χειρότερη περίοδος της ιστορίας της

Η Intel διανύει μία από τις χειρότερες περιόδους της ιστορίας της καθώς προσπαθεί να προλάβει τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης απέναντι σε εταιρείες όπως η Nvidia, με κεφαλαιοποίηση 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Αντίθετα, η Intel έχει πλέον πέσει κάτω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από τα καταστροφικά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο τον Αύγουστο.

Η πρόταση που θα παρουσιάσει ο Γκέλσινγκερ είναι πιθανό να περιλαμβάνει σχέδια για περαιτέρω μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών της εταιρείας. Τα μέτρα περικοπών μπορεί να περιλαμβάνουν παύση ή πλήρη διακοπή κατασκευής του εργοστασίου των 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γερμανία, ένα έργο που φέρεται να έχει ήδη καθυστερήσει

Τον Αύγουστο, η Intel δήλωσε ότι αναμένει να μειώσει τις κεφαλαιουχικές δαπάνες στα 21,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, μειωμένες κατά 17% από φέτος, και εξέδωσε ασθενέστερες από τις αναμενόμενες προβλέψεις για το τρίτο τρίμηνο.

Εκτός από τα σχέδια του διευθύνοντος συμβούλου και των εκτελεστικών στελεχών, η Intel διατήρησε τη Morgan Stanley και την Goldman Sachs σε ρόλο συμβούλων του διοικητικού συμβουλίου σχετικά με το ποιες επιχειρήσεις μπορεί να πουλήσει η Intel και τι πρέπει να διατηρήσει, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση των συμβουλευτικών σχεδίων της εταιρείας τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή