Ένα μυστικό αρχιπέλαγος με γαλαζοπράσινα νερά στην Ινδονησία είναι ο νέος τροπικός προορισμός για τους τουρίστες.

Το Raja Ampat, ο «τελευταίος παράδεισος» στα βορειοδυτικά της χώρας, βρίσκεται μακριά από την πεπατημένη, αλλά μόλις τρεις ώρες με πτήση ή επτά ημέρες με πλοίο από τις πολυσύχναστες αμμουδιές του Μπαλί.

Η ελάχιστα γνωστή τοποθεσία είναι μια καταπράσινη, καλυμμένη από ζούγκλα ουτοπία 1.500 νησιών με καθαρή λευκή άμμο και έναν ζωντανό κοραλλιογενή ύφαλο που κάνει μερικές από τις καλύτερες καταδύσεις στον κόσμο.

Εκστασιασμένοι τουρίστες

Ο Domi και ο Thomas, από το 2troubletravelers, μοιράστηκαν τον κρυμμένο νησιωτικό παράδεισο που λιγότερο από το 1% όλων των τουριστών στην Ινδονησία θα φτάσει ποτέ, λέγοντας πως πρόκειται για το «καλύτερο μέρος στον κόσμο».

«Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετάξετε στο διεθνές αεροδρόμιο Sorong, στη συνέχεια να πάρετε ένα πλοίο για το λιμάνι Waisai και να ζητήσετε από την οικοδέσποινα να σας παραλάβει από εκεί», είπαν, σύμφωνα με την Daily Mail.

Τρεις ώρες με πτήση από το Μπαλί. Πηγή φωτο: Daily Mail

Είναι το μέρος με τα τιρκουάζ νερά, τις λευκές αμμώδεις παραλίες, την εκπληκτική θέα και τον απίστευτο υποβρύχιο κόσμο.

Η ανέγγιχτη ομορφιά ενός από τα «τελευταία άγρια μέρη» του κόσμου έχει παρομοιαστεί από ορισμένους με τον εκπληκτικό φανταστικό φεγγαρόκοσμο της Πανδώρας στις ταινίες Avatar.

Οι επισκέπτες έχουν εκστασιαστεί για το ψαροντούφεκο, το ψάρεμα και την «απίστευτη» παρατήρηση πουλιών που προσφέρονται.

Χωρίς ΑΤΜ και λίγο ακριβό

Ωστόσο, το «εξωφρενικά όμορφο» έχει περιορισμένο τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Δεν υπάρχουν ΑΤΜ ή μηχανήματα πιστωτικών καρτών και θα πρέπει να φέρετε όλα τα χρήματα που χρειάζεστε σε μετρητά και να κανονίσετε τη διαμονή σας εκ των προτέρων μέσω μιας οικιακής διαμονής.

Η διάσημη λιμνοθάλασσα σε σχήμα καρδιάς βρίσκεται στο Karawapop στο νησί Misool στο Raja Ampat. Πηγή φωτο: Daily Mail

Το νησί διαθέτει «μαγικά» κρυστάλλινα νερά, παραλίες με τέλεια εικόνα και αθλήματα αναψυχής που κάνουν τους επισκέπτες να επιστρέφουν ξανά και ξανά.

Οι επισκέπτες που πηγαίνουν  για πρώτη φορά στην περιοχή συνιστάται να μείνουν για μια εβδομάδα ή περισσότερο και ενώ υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές, μερικοί είπαν ότι η επίσκεψη μπορεί να είναι λίγο ακριβή.

Οι ταξιδιώτες επέμειναν ότι η απομόνωση των νησιών είναι αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Αεροδρόμια: «Πετάει» η κίνηση – Προμηνύεται χρονιά ρεκόρ
Τουρισμός |

«Πετάει» η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια - Προμηνύεται χρονιά ρεκόρ

Περίπου 9.401.000 επιβάτες ταξιδεύουν στην Ελλάδα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2024, υπερβαίνοντας τις διεθνείς πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων του 2023 κατά 9,5%, αναφέρει η ΙΑΤΑ για τα ελληνικά αεροδρόμια