Πτωτικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, με τους επενδυτές να αξιολογούν τους δείκτες του πληθωρισμού στη Νότια Κορέα τον Αύγουστο, ο οποίος υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε ετήσια βάση από τον Μάρτιο του 2021.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της χώρας κατέγραψε άνοδο 2% σε ετήσια βάση, υποχωρώντας από το 2,6% του Ιουλίου και σύμφωνα με τις προσδοκίες από δημοσκόπηση του Reuters σε οικονομολόγους. Σε μηνιαία βάση, ο ΔΤΚ αυξήθηκε 0,4%, ελαφρώς υψηλότερα από το 0,3% που αναμενόταν από τη δημοσκόπηση του Reuters.

UBS: Το παράδοξο των ιστορικών υψηλών της Wall Street… δύσκολα χάνουν οι long

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,61% χαμηλότερα στις 2.664,63 μονάδες και ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq υποχώρησε 1,15% στις 760,37 μονάδες.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε οριακά πτωτικά στις 38.686,3 μονάδες, αλλά ο Topix ολοκλήρωσε κατά 0,64% υψηλότερα, κλείνοντας στις 2.733,27 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε επίσης κατά 0,08%, κλείνοντας την ημέρα στις 8.103,2 μονάδες.

Ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,27% καθώς προσπάθησε να ανακάμψει από το χαμηλό επτά μηνών που βρέθηκε τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ διολίσθησε κατά 0,40%.

Επιφυλακτικό κλίμα

Το κλίμα παρέμεινε επιφυλακτικό και μετά την εκτίμηση της JPMorgan ότι η αγορά κατοικιών της Κίνας θα συνεχίσει να έχει προβλήματα, καθώς μια σειρά από κυβερνητικά κίνητρα και τα μέτρα στήριξης δεν ήταν «ικανοποιητικά» για τη στήριξη του κλάδου.

«Το κραχ της αγοράς κατοικιών δεν έχει ακόμη τελειώσει», δήλωσε ο Haibin Zhu, επικεφαλής οικονομολόγος για την Κίνα στην JPMorgan, προσθέτοντας ότι οι τιμές των κατοικιών δεν θα σταθεροποιηθούν το νωρίτερο μέχρι το 2025.

Η μέση τιμή για τις πωλήσεις νέων κατοικιών σε 100 κινεζικές πόλεις αυξήθηκε κατά 0,11% από τον Ιούλιο, μια περαιτέρω επιβράδυνση από την ανάπτυξη του 0,13% του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η China Index Academy το Σάββατο. Οι τιμές μεταπώλησης κατοικιών μειώθηκαν κατά 0,71% από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Κίνα σταθμίζει ένα σχέδιο μείωσης του κόστους δανεισμού των ιδιοκτητών σπιτιού επιτρέποντας την αναχρηματοδότηση με στεγαστικά δάνεια ύψους έως και 5,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές