Πτώση που ξεπερνά το 3% καταγράφουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαγράφοντας όλα τα κέρδη για το έτος, καθώς ο ΟΠΕΚ + είναι έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες και η οικονομία της Κίνας κινείται με αργούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters και το Bloomberg o ΟΠΕΚ+ εξακολουθεί να σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο.

Wall Street: Αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του Σεπτεμβρίου

Η μεταποίηση στην Κίνα, εν τω μεταξύ, υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Και η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού την Τρίτη.

Το συμβόλαιο Οκτωβρίου West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 3,48% ή 2,58 δολάρια και διαμορφώνεται στα 70,97 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Νοεμβρίου Brent υποχωρεί στα 74,42 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 3,10 δολαρίων ή 4%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 3,47%.

Ο  ΟΠΕΚ + ωστόσο, κατέστησε σαφές τον Ιούνιο ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής με βάση τις συνθήκες της αγοράς.

Η καλύτερη πορεία για τον ΟΠΕΚ+ θα ήταν να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο, δεδομένης της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Κίνα εκτιμά η Helima Croft, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets.

Η διακοπή λειτουργίας στη Λιβύη

Η προοπτική αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ και η αδύναμη οικονομία στην Κίνα επισκιάζουν τις μεγάλες διαταραχές της παραγωγής στη Λιβύη.

Η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη προσπάθησε να σταματήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές, εν μέσω διαφωνίας με την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη σχετικά με το ποιος πρέπει να ηγείται της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η National Oil Corporation της Λιβύης κήρυξε ανωτέρα βία στο κοίτασμα πετρελαίου El-Feel τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities