
Πτώση που ξεπερνά το 3% καταγράφουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου διαγράφοντας όλα τα κέρδη για το έτος, καθώς ο ΟΠΕΚ + είναι έτοιμος να αυξήσει την παραγωγή τις επόμενες εβδομάδες και η οικονομία της Κίνας κινείται με αργούς ρυθμούς.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters και το Bloomberg o ΟΠΕΚ+ εξακολουθεί να σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου τον Οκτώβριο.
Wall Street: Αντιμέτωπη με το «φάντασμα» του Σεπτεμβρίου
Η μεταποίηση στην Κίνα, εν τω μεταξύ, υποχώρησε σε χαμηλό έξι μηνών τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σαββατοκύριακο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Και η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ήταν πιο αργή από ό,τι αναμενόταν τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Διαχείρισης Εφοδιασμού την Τρίτη.
Το συμβόλαιο Οκτωβρίου West Texas Intermediate υποχωρεί κατά 3,48% ή 2,58 δολάρια και διαμορφώνεται στα 70,97 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Νοεμβρίου Brent υποχωρεί στα 74,42 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας πτώση 3,10 δολαρίων ή 4%. Έως σήμερα, ο παγκόσμιος δείκτης αναφοράς έχει υποχωρήσει κατά 3,47%.
Ο ΟΠΕΚ + ωστόσο, κατέστησε σαφές τον Ιούνιο ότι θα μπορούσε να αντιστρέψει την προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής με βάση τις συνθήκες της αγοράς.
Η καλύτερη πορεία για τον ΟΠΕΚ+ θα ήταν να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο, δεδομένης της επιβράδυνσης της ζήτησης στην Κίνα εκτιμά η Helima Croft, επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής εμπορευμάτων της RBC Capital Markets.
Η διακοπή λειτουργίας στη Λιβύη
Η προοπτική αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+ και η αδύναμη οικονομία στην Κίνα επισκιάζουν τις μεγάλες διαταραχές της παραγωγής στη Λιβύη.
Η ανατολική κυβέρνηση της Λιβύης στη Βεγγάζη προσπάθησε να σταματήσει την παραγωγή και τις εξαγωγές, εν μέσω διαφωνίας με την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση στην Τρίπολη σχετικά με το ποιος πρέπει να ηγείται της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Η National Oil Corporation της Λιβύης κήρυξε ανωτέρα βία στο κοίτασμα πετρελαίου El-Feel τη Δευτέρα.


Latest News

«Καλπάζει» προς τις 4.000 δολάρια ο χρυσός- Τι προβλέπουν Goldman Sachs και UBS
Οι υψηλότερες εκτιμήσεις είναι αποτέλεσμα της ανόδου της τιμής κατά 6,6% την περασμένη εβδομάδα - Νέο ρεκόρ σημείωσε ο χρυσός τη Δευτέρα

Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές του πετρελαίου - Η πρόβλεψη της Goldman Sachs
Οι αγορές ανησυχούν ότι η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου θα μειώσει τη ζήτηση για πετρέλαιο

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ο χρυσός - Ξεπέρασε τα 3.245 δολάρια η ουγγιά
Οι επενδυτές θα παρακολουθούν στενά τις κινήσεις μεγάλων κεντρικών τραπεζών

Γιατί η πτώση των τιμών του πετρελαίου δεν είναι πάντα «καλά νέα»
Η οικονομική εξίσωση έχει αλλάξει δραματικά - Το 2025 δεν είναι 2005

Ξεπέρασε τα 3.200 δολάρια ο χρυσός ενώ το αμερικανικό νόμισμα χάνει έδαφος
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,4% στα 3.253,20 δολάρια

Σπάει όλα τα ρεκόρ ο χρυσός - Σε ιστορικά υψηλά δια χειρός... Τραμπ
Η αβεβαιότητα λόγω δασμών και ο φόβος της ύφεσης ωθούν επενδυτές στον χρυσό - Την ίδια στιγμή, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ υποχώρησε κάτω από το βασικό όριο του 100 για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2023
![Χρυσός: Ξανά κοντά σε νέα ρεκόρ [Γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/02/gold-8218390_1280-600x400.jpg)
Κοντά σε νέα ρεκόρ ξανά ο χρυσός [Γράφημα]
Βαθαίνει η εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας - Οι τιμές της Χρυσής Λίρας Αγγλίας από Τράπεζα της Ελλάδος

Nέα πτώση στο πετρέλαιο - Σενάρια για παγκόσμια ύφεση και βουτιά στα 50 δολ.
Ο Τραμπ αύξησε τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές στο 125% από 104%, ανατρέποντας το κλίμα για το πετρέλαιο

Γεν – Ελβετικό φράγκο: Κερδίζουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ως ασφαλή καταφύγια
Ανοδικά ο χρυσός πλησιάζει το υψηλό επίπεδο ρεκόρ

Βυθίζονται οι τιμές των commodities στη σκιά του εμπορικού πολέμου
Η μεγαλύτερη πενταήμερη απώλεια για το πετρέλαιο από το 2022